Dylan kort #567

Het eerste concert voor 2011 staat vast, Dylan zal tijdens een bluesfestival in Australia spelen. Het festival vindt plaats van 21 t/m 25 april.
Ik weet niet meer of ik deze al heb gehad: een recensie van The Bootleg series vol. 9 en the Original mono recordings op de website van Humo. Nog een recensie op indiestyle. En nog een recensie op Stuff [waarom lees ik toch regelmatig Whitmark i.p.v. Witmark?]
in de nacht van zaterdag 6 november op zondag 7 november de Nacht van de popmuziek. Daarin komt o.a. voorbij, aldus de gids, Bob Dylan op het Newport Festival van 1965, waar hij tot ontzetting van zijn fans voor het eerst electrisch speelde. Ik ga er van uit dat dit 'gewoon' de beelden van de dvd The Other side of the mirror zijn.
Aanvulling op het stuk hieronder over de cd single Everything is broken: gisteravond uiteindelijk een stuk of acht keer de cd gedraaid, daarna Shot of love en tot slot nogmaals diezelfde cd single. Al luisterend verder gelezen in het boek van Greil Marcus, op blz. 295, kom ik wederom een aantal regels over de live versie van Dead man, dead man tegen: The singer and the people around him look the devil in the eye, daring him to take their lives. Suddenly you can feel the devil tremble, like a vampire with a cross shoved in his face.

Geen opmerkingen: