Dylan kort #577

Allereerst dank aan Kris - uit de buurt van Antwerpen - voor zijn vriendelijke woorden via de e-mail. En dank aan Nanne voor haar reactie bij Dylan kort #575. Nanne, je hebt niks gemist. Ja, ik ben een boek aan het schrijven over Bob Dylan in Nederland. Het is zo goed als af. Ik heb hier nog niet vaak over geschreven op de blog, vandaar dat het langs je heen is gegaan. Eerst maar eens de laatste paar stukken schrijven, daarna zie ik wel verder.
Ik wil nog niet teveel over de inhoud kwijt. Wat ik al wel kwijt wil, is dat er redelijk veel opmerkelijke en niet eerder gepubliceerde informatie is staat. Zo valt er o.a. in te lezen wie er achter een van de eerste in Nederland gefabriceerde bootlegs zit, en hoe deze gemaakt is, waarom een gepland optreden van Dylan in Nederland in 1965 niet door ging, en nog veel meer.
Enfin, genoeg hierover voor nu! Tijd om het internet af te speuren.
Volgens mij heb ik deze in januari 2009 over het hoofd gezien, twee portretten van Dylan gemaakt door Bas.
Dylan op radio 2, gisteren. Zó vaak komt Dylan niet meer op de radio voorbij, en al helemaal niet Don't think twice, it's all right.
I'm not there zal getoond worden op 21 december tijdens een filmstudiedag van het opvoedingsproject & schoolpastoraal secundair onderwijs bisdom Gent. Althans, zo interpreteer ik de informatie op deze website. Een andere kijk op I'm not there geeft het in ieder geval wel.


Nanne luistert momenteel (veel) naar Time out of mind, zo lees ik in haar eerder genoemde reactie, omdat het bij de herfst past. Ik snap die keuze wel, al moet ik bekennen dat de laatste paar dagen Time out of mind niet beluisterd heb. Wat dan wel? Erg veel Basement tapes, steeds kom ik er weer bij terug. Ook wel andere albums tussendoor, maar uiteindelijk steeds weer die Basement tapes.

2 opmerkingen:

alja spaan zei

toevallig Tom, het hele weekend Basement Tapes gedraaid

Mijnnaamisbas.nl zei

ik zag ineens dat mijn bob dylan portretten veel bekeken worden.. Leuk dat je mij hebt gelinkt, bedankt!!