Het is een goede tijd om Dylan-liefhebber te zijn

Vandaag 93 jaar geleden werd de dichter Allen Ginsberg geboren. Allen Ginsberg is te zien in Bob Dylans film Renaldo & Clara en over ruim een week ook in Rolling Thunder Revue; A Bob Dylan Story by Martin Scorsese.
Een paar dagen voor die nieuwe Dylan-documentaire op Netflix te zien zal zijn brengt Sony The Rolling Thunder Revue: The 1975 Live Recordings uit, een box met veertien cd's met niet alleen concertopnamen, zoals de titel zou kunnen doen vermoeden, maar ook opnamen van de rehearsals voor de tour.
Aanstaande vrijdag verschijnt die box.
Het zijn de dagen waarin al dat moois bijna binnen handbereik is, je kunt het al haast in de verte zien, maar nog net niet grijpen.
Het zijn de dagen van de gezonde spanning, van het hoopvol afwachten.
Het zijn de dagen om dat wat al naar buiten is gekomen nog eens te bekijken en te beluisteren, zoals het reclamefilmpje voor die box-set en die schitterende versie van "One More Cup Of Coffee (Valley Below)" van 21 oktober 1975 die als lekkermakertje online is gezet.
De vorige maand bij tijdschrift Mojo weggegeven cd met een "The Lonesome Death Of Hattie Carroll" van de nieuwe box en natuurlijk de tien tracks die sinds enkele dagen op de website van NPR te beluisteren zijn.
Het is een goede tijd om Dylan-liefhebber te zijn.

Geen opmerkingen: