Old Crow Medicine Show

De leden van Old Crow Medicine Show hebben iets met de muziek van Bob Dylan. In de Dylan-wereld werden ze vooral bekend door het herschrijven van Dylans "Rock Me, Mama" tot "Wagon Wheel" voor het album Old Crow Medicine Show (2004).
Voor het album Remedy (2014) nam de band een bewerkte versie van Dylans "Sweet Amarillo" op en in 2017 nam Old Crown Medicine Show alle songs van Bob Dylans Blonde On Blonde op en bracht de songs onder de titel 50 Years Of Blonde On Blonde tijdens concerten. Tot zover niks nieuws.
Afgelopen weekend kocht ik het album Tennessee Pusher (2008) van Old Crow Medicine Show. Bladerend door het boekwerkje bij Tennessee Pusher is er geen connectie tussen dit album en Bob Dylan, zijn naam is niet te vinden bij de credits van de songs, zoals dat wel bij "Wagon Wheel" en "Sweet Amarillo" is. De enige connectie zou kunnen zijn dat dit album, net als Dylans Under The Red Sky, geproduceerd is door Don Was (al deed hij de productie van UTRS niet in z'n eentje). Daarnaast zijn Jim Keltner en Benmont Tench op dit album te horen. Beiden hebben ook met Bob Dylan gespeeld. Meer connecties tussen Tennessee Pusher en Bob Dylan lijken er niet te zijn. Tot je het album opzet en openingssong "Alabama High-Test" beluistert. Voor dit nummer hebben de mannen van Old Crow Medicine Show goed geluisterd naar Bob Dylans "Subterranean Homesick Blues". Begrijp me niet verkeerd, "Alabama High-Test" is verre van een muzikale kopie van "Subterranean Homesick Blues", maar er zitten stukken in dit Old Crow Medicine Show-nummer die wel verdacht veel doen denken aan Dylans openingssong op Bringing It All Back Home.
En misschien is het omdat ik na het horen van "Alabama High-Test" in de Dylan-modus sta, maar in de (korte) instrumentale opening van het volgende nummer op Tennessee Pusher, "Highway Halo" geheten, hoor ik toch echt Dylans "If Not For You".
Is dit reden om boos, verdrietig, teleurgesteld te zijn? Niet voor mij. Lekker album, dit Tennessee Pusher. Goede reden om meer van Old Crow Medicine Show te willen horen.

"Alabama High-Test" kun je hier beluisteren.
"Highway Halo" staat hier.

Geen opmerkingen: