Het einde van het ASP-weekend (bijna dan)

Het is zondagavond, het Another Self Portrait-weekend kruipt langzaam naar het einde. Na een serie stukken over Another Self Portrait dit weekend op de blog te hebben gezet, zijn er nog wat losse eindjes waar ik, vind ik, nog even aandacht aan moet besteden voor het weekend weer voorbij is.
Allereerst heb ik van opmerkelijk veel mensen gehoord dat ze de luxe-editie of de vinyl-editie van Another Self Portrait besteld hebben, maar nog steeds niet ontvangen. Dat is natuurlijk balen, zeker wanneer je van te voren gedacht had vrijdag al Another Self Portrait te kunnen draaien.
Uit een bericht in de meest recente aflevering van fanzine Isis begrijp ik dat de vraag naar de luxe- en vinyl-editie van Another Self Portrait veel groter is dan het aanbod. Volgens ditzelfde bericht waren er voor het gehele Verenigd Koninkrijk slechts 2.500 exemplaren van de luxe-editie en 400 (!) van de vinyl-editie van Another Self Portrait beschikbaar.
Hoeveel exemplaren er van deze twee edities beschikbaar waren voor de Nederlandse markt, weet ik niet. Logischerwijze mag je verwachten dat er voor de Nederlandse markt minder exemplaren beschikbaar waren dan voor het Verenigd Koninkrijk. Het lijkt me dan ook zeer logisch wanneer Sony extra exemplaren van deze edities zal persen.
Er valt nog veel meer over Another Self Portrait te schrijven. Ik denk hierbij aan de boekwerken, de foto's en natuurlijk de muziek (voorlopig ben ik daar nog niet over uitgeschreven). Maar ook: de recensies, de advertenties, de reacties van luisteraars, enzovoort.
Verder wil ik er hier nog even op wijzen dat er in de afgelopen dagen nogal wat reacties zijn achtergelaten bij verschillende berichten op de blog. Veel van deze reacties zijn de moeite van het lezen meer dan waard. Via deze weg wil ik niet alleen al diegene die een reactie hebben achtergelaten danken, maar ook lezers er op wijzen dat ze er verstandig aan doen regelmatig de reacties te lezen.
Verder wil ik Peter M. in het bijzonder danken voor zijn uitvoerige recensie van Another Self Portrait (zie hieronder).
De afbeelding bij dit bericht komt uit het AD van afgelopen zaterdag [met dank aan Henk!]. Tips over of scans van artikelen over Bob Dylan uit kranten en tijdschriften zijn en blijven altijd welkom! (Denk niet 'hij zal 't al wel hebben' want als iedereen dat denkt, komt er niks. En dan: liever twee keer dan helemaal niet)

Het Another Self Portrait-weekend is bijna voorbij. Ik ben nog lang niet uitgepraat of uitgeschreven over deze opmerkelijke uitgave. Maar de dagelijkse gang wacht niet tot het moment waarop alles is gezegd en geschreven. Dat geldt ook voor de dagelijkse gang in Dylan-land. Zo dienen zich de eerst volgende opmerkelijke releases al weer aan. Natuurlijk de inmiddels aangekondigde box met al Dylans albums, maar ook de soundtrack van Inside Llewyn Davis, die box van The Band met vier nummers waarop Dylan meespeelt en de - jawel - 78 toeren plaat met één nummer van een jonge Bob Dylan.
En dan heb ik het nog niet over de boeken of de tentoonstelling Face value. Of wat te denken van de aanstaande Europese tournee...
De komende maanden ben ik onder de pannen.

2 opmerkingen:

hans zei

Volgens FAME Plaza zijn er voor Nederland max 1000 exemplaren van de 4 cd box beschikbaar.

Anoniem zei

bedankt hans voor je info. je kunt dus met recht spreken over een limited edition.