23 augustus

Het is 23 augustus, de dag waarop Another Self Portrait uitkomt. Het wachten heeft lang genoeg geduurd, ik wil 'm nu wel eens in de handen houden.
Ik heb inmiddels begrepen dat een aantal platenzaken gisteravond al Another Self Portrait verkochten. Ook las ik op internet dat een aantal klanten van een online warenhuis in Frankrijk gisterenochtend Another Self Portrait al hebben ontvangen. De paar reacties op Another Self Portrait die ik tot nog toe op internet heb gelezen, zijn nagenoeg allemaal positief tot laaiend enthousiast.
Zelf geschreven recensies over of eerste reacties op Another Self Portrait zijn van harte welkom (via e-mail) en zullen hier - indien je dat wenst - geplaatst worden. Mocht je iets schrijven voor de weblog, zet dat er dan even bij in je bericht.
Verder heb ik begrepen dat de Volkskrant vandaag een recensie van Another Self Portrait zal bevatten. Mocht je in andere kranten of tijdschriften nog recensies of advertenties of wat dan ook aangaande Bob Dylan in het algemeen of Another Self Portrait in het bijzonder tegenkomen, dan hoor ik dat graag.
Dan nog even iets over de prijzen voor Another Self Portrait. Ik concentreer me even op de luxe-editie (al geldt min of meer hetzelfde voor de vinyl-editie). De vraagprijzen voor deze release verschillen nogal per winkel. Ik heb inmiddels prijzen gehoord - vraagprijzen van in Nederland gevestigde platenzaken - variërend van €85,- (en dan ging er nog vaste klantenkorting e.d. af) tot - schrik niet - €137,-. Dat is een verschil van ruim €50,-.
Minder chique, maar financieel gezien een goed alternatief zijn de internationale online platenzaken. Zo ben ik de luxe-editie van Another Self Portrait in één van die onlinewinkels tegen gekomen voor een paar cent meer dan €66,-. Dat is een verschil van €71,- (!) met de duurste platenzaak in Nederland.
Begrijp me niet verkeerd, ik ben een voorstander van het steunen van de lokale platenzaak. En waar ik dat kan, zal ik dat ook doen. Maar in het geval van de luxe-editie van Another Self Portrait zijn de verschillen voor mijn portemonnee te groot om dat 'beetje extra' te betalen om de platenzaken in het straatbeeld te houden.
8:30 uur: Het kan nog goedkoper, zie de reactie van Thomas bij dit bericht.
[Er zullen vandaag ongetwijfeld nog meer berichten volgen, het is tenslotte 23 augustus...]

9 opmerkingen:

Thomas zei

Tom,

ik denk dat Amazon.fr het goedkoopst is.
Je moet dan wel nog enkele dagen wachten maar de prijs daar is 54.99 euro.
http://www.amazon.fr/Another-Self-Portrait-1969-1971-Bootleg/dp/B00DY951RQ/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1377238796&sr=8-1&keywords=another+self+portrait

We spreken toch over dezelfde editie?

tom zei

Thomas,

Dank! We hebben het inderdaad over dezelfde editie. €55,- is wel héél goedkoop! Dit valt onder de categorie bodemprijzen.

Thomas zei

Vlug bestellen, voor ze de prijs verhogen ;)

beetje off topic, maar sinds een goed jaar heb ik de "lokale platenboer" zowat opgegeven. Tot mijn grote spijt welliswaar want ik hield er zo van om door de albums te "roefelen".
Waar ik woon (Brugge) is er eigenlijk enkel nog de FNAC die een degelijk aanbod heeft, maar dan nog beperkt dit zich tot de main stream groepen. Je doet er geen ontdekkingen meer.
De online winkels daarentegen hebben een zeer mooi aanbod tegen scherpe prijzen. Gelukkig dat we die nog hebben!

Harry Prenger zei

46,99 kost de vinylversie van Another Self Portrait bij Amazon Duitsland. Goedkoper heb ik 'm nog niet aangetroffen. Dit is inclusief verzendkosten!! Bij Concerto Amsterdam moet ie 85 euro kosten, bij Sounds Venlo 95 euro.

Anoniem zei

Amazon.fr: indien een (post) adres in Frankrijk of België.

hildairene zei

Als je geduld hebt worden dit soort releases na een paar maanden vaak nòg goedkoper...ik heb ooit een
De Luxe box set gekocht voor meer dan 40 3euro,
die rode DYLAN , en die lag een maand of drie vier
later voor minder dan de helft in de aanbieding.

Anoniem zei

Die rode DYLAN box heeft geruime tijd in de cd ramsj gelegen. Uiteindelijk zakte de prijs tot net iets boven de 10 euro. Binnenkort komt er weer een rode Dylan box uit, maar dan wat groter..

hans altena zei

Ik heb dit keer mezelf laten verleiden bij Plato te kopen via internet, met als excuus dat die ook nog mooie platenzaken hebben om in te struinen (met zelfs heel bijzondere uitgaven)... kostte me 55 euro in de voorverkoop (nu 85), en het gaat om de vinylversie natuurlijk (zonder Isle of Wight maar met cd's alsof ik daarop zat te wachten... grrr)... ondertussen: nog niks ontvangen...pompiedom piedom...

hildairene zei

En hoe zit t eigenlijk met die gratis mp3 download...mijn bij Fame gekochte exemplaar had die!niet en omdat ik een aantal nummers toch wel graag in mn ipad wilde hebben,
heb ik nog maar weer es een giftcard gekocht, er een paar dingen uitgeooid [ geen geheugenruimte meer genoeg ]
et voila...ik heb ze ook onderweg bij me..maar toch...
t blijft vreemd...wie weet hier meer over ?