De avond na de release van Another Self Portrait

Ik houd het voor nu even kort, Wight - dat ik vanmiddag heb beluisterd - gonst nog na in mijn oren (zie hieronder). Bovendien is dit het derde bericht vandaag. Ik heb nog zoveel te vertellen, maar de beperkte tijd en de noodzaak om ook andere zaken dan luisteren naar en schrijven over Another Self Portrait op te pakken dwingt mij om het kort te houden.

Gisteren mopperde ik hier wat over Gijsbert Kamer die het in zijn recensie van Another Self Portrait had over 'Dirty boots'. Het kan erger. De recensent op Music in Frame heeft het over - houd je vast - 'Railroad kill' en 'Bring me a little war' in plaats van 'Railroad Bill' en 'Bring me a little water'. Het is bijna lachwekkend.

Tot mijn grote verbazing verschijnen er op internet verdomd weinig in het Nederlands geschreven berichten over Another Self Portrait. Er wordt meer geschreven over de haarlok van Dylan die bij een scheiding tussen een of andere gitarist en zijn vrouw is toegewezen aan de vrouw.
Ook de kranten zwijgen over Another Self Portrait, zo lijkt het. Gisteren kocht ik NRC Handelsblad, de Volkskrant en AD om alleen in de Volkskrant een recensie te vinden.
Vanmiddag, vlak voor sluitingstijd, haastte ik me nog naar de lokale kiosk om NRC Handelsblad, Parool en De Standaard te kopen. Alleen De Standaard bleek een recensie van Another Self Portrait te bevatten. Balen natuurlijk, een boel krant voor nop gekocht, maar zo gaan die dingen.
De Standaard bleek overigens wel gelijk goed raak. Naast de recensie van Another Self Portrait bevat deze krant korte berichten over Inside Llewyn Davis, Dylans concert in Vorst Nationaal op 10 november en - ja hoor, daar is ie - Dylans haarlok.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Grammywinnaar Dan Auerbach is niet 'één of andere gitarist'. Auerbach is de frontman van The Black Keys, één van de meest prominente bands van dit moment. Tevens producer van de laatste - geweldige - plaat van de onder Auerbach uit zijn as herrezen Dr. John.

tom zei

Beste anoniem: Ik neem het gelijk van je aan. Met de woorden 'één of andere gitarist' doelde ik niet op de kwaliteiten van de man als gitarist, maar op het feit dat de man voor mij een volkomen vreemde is.

Anoniem zei

Het kan even duren voor een krant een recensie plaatst. In Trouw is dinsdag de vaste dag en de ruimte is beperkt, dus misschien wordt het pas volgende week.
Zelf heb ik 'm nog niet wegens krap bij kas en ik wil graag toch de luxe editie. Komt nog wel! Tell Tale Signs heb ik ook voor de halve prijs kunnen kopen bij Fame. (Bestaat dat eigenlijk nog?)
Groetjes, Frans

tom zei

Frans: dank voor de tip, zal dinsdag een Trouw openslaan.
Of Fame nog bestaat, weet ik niet. Er zijn ongetwijfeld lezers van de blog die je dat kunnen vertellen.

Anoniem zei

Fame zit niet meer in de Kalverstraat maar in afgeslankte versie in het Magna Plaza achter het paleis op de Dam. Misschien dat je daar over een tijdje de luxe editie wat goedkoper tegenkomt. Zeker is dit niet vanwege de beperkte oplage ervan, en de feestdagen moeten nog komen dus tot en met die tijd zeker geen halve prijzen.