Dylan kort #1042 [inhaalslag]

28 augustus 1963 is de dag van de March on Washington. Deze mars staat vooral bekend als de dag waarop Martin Luther King jr. zijn 'I have a dream'-speech hield. Bob Dylan speelde, deels samen met onder andere Joan Baez en Len Chandler, enkele nummers tijdens deze mars. Het is vandaag precies vijftig jaar geleden dat de March on Washington plaats vond.
Rolling Stone: Issue 1190 (29 augustus) van Rolling Stone bevat 'iets' over Bob Dylan. Issue 1191 (12 september) heeft een foto van Dylan op de cover. Ik heb beide edities van Rolling Stone (nog) niet gezien en kan er dus verder weinig over zeggen.
De Duitse Rolling Stone (Ausgabe 227, september) bevat een recensie van Another Self Portrait (driekwart bladzijde) geschreven door Maik Brüggemeyer. Brüggemeyer is zeer positief over Another Self Portrait en geeft het album vijf sterren. Ter vergelijking: van de tientallen albums die in deze Rolling Stone gerecenseerd worden, is Another Self Portrait het enige album dat het maximale aantal van vijf sterren krijgt. Eén zin uit de recensie: 'Keines der zwischen 1969 und 1971 veröffentlichen Alben ist so inspiriert und ingenliös, so bezirzend und beglückend wie Another Self Portrait.'
Naast deze recensie bevat deze Rolling Stone een advertentie voor Another Self Portrait van een halve pagina groot. [met dank aan Arie!]
Twee recensies van Another Self Portrait online: De eerste is geschreven door Erwin Zijleman en staat op De krenten uit de pop. De tweede is geschreven door Joris Vanden Broeck en staat op Enola.
Inside Llewyn Davis OST: In november verschijnt de soundtrack van de nieuwe film van de gebroeders Coen. Op deze soundtrack staat een niet eerder officieel uitgebrachte versie van 'Farewell' door Bob Dylan.
The Band: Op 27 september verschijnt Live at the academy of music van The Band. Dit is een box met 4 cd's en een dvd. Op deze box staan onder andere de vier nummers die Bob Dylan speelde met The Band tijdens het concert van The Band in de nacht van 31 december 1971 op 1 januari 1972. Deze vier nummers werden eerder uitgebracht op de geremasterde cd-versie van Rock of ages. Op Live at the academy of music zullen deze vier nummers in twee verschillende mixen staan. Naast de luxe-box zal er ook een dubbel-cd van Live at the academy of music uitkomen. Of op deze dubbel-cd ook de vier nummers met Bob Dylan terecht zullen komen, weet ik niet.
Dylan op 78 toeren: In oktober verschijnt de 7 cd's tellende release American radical patriot van Woody Guthrie. Bij deze release zit, als bonus, een 78 toeren plaat met op één kant Bob Dylans versie van het door Guthrie geschreven nummer 'VD city'. Dit is in mijn ogen een absurde release. Wie kan er nog platen op 78 toeren draaien?
Face value: Op dit moment worden in de National Portrait Gallery in Londen 12 door Bob Dylan gemaakte portretten tentoon gesteld onder de titel Face Value. De tentoonstelling loopt tot 5 januari. Van deze tentoonstelling is ook een catalogus gemaakt. De catalogus is vanaf 2 september verkrijgbaar.

Video: Columbia Records heeft een nieuwe video voor 'Time passes slowly #1' van Another Self Portrait online gezet (met dank aan Bert voor de tip!)
Bob Dylan - Time Passes Slowly #1 from Columbia Records on Vimeo.

1 opmerking:

hildairene zei

Ik vind het heel vreemd dat in Times Magazine,
de anniversary issue, er door niemand met ook maar een woord gerept wordt over Bob Dylan, zelfs niet door
Joan Baez !