Dylan kort #1038

Ian Bell: In september vorig jaar schreef ik hier over Once upon a time, het eerste deel van Bells biografie over Bob Dylan. Deel 2, Time out of mind is net verschenen.
The Bridge: De nieuwe aflevering van fanzine The Bridge (nummer 46) viel vanmiddag door de brievenbus. In dit fanzine onder andere een interview met Ian Bell. Dat interview lezende, vind ik Bell een zeurkous. Dat neemt niet weg dat ik uitkijk naar het lezen van Time out of mind aangezien ik Once upon a time een sterk boek vond met een verrassende invalshoek.
In The Bridge ook een voorpublicatie uit Time out of mind (wat ik dan weer niet ga lezen, ik lees dat liever in de context van het boek. Bovendien vind ik zo'n voorpublicatie zonde van de ruimte, die bladzijden hadden ook gevuld kunnen worden met iets zinnigs. [Ja, ik ben aan het zeiken en zeuren. Ik weet het.])
Face value: Op de site van De Redactie (met dank aan Bart voor de tip).
AmerikanaramA: Vanochtend vroeg kroop ik achter de computer om te zoeken naar de nieuwste setlist. Stom natuurlijk, ik had er nooit meer aan gedacht dat de AmerikanaramA-tour inmiddels afgelopen is. Volgende stop voor Dylan en band: Europa.
Kringloopwinkel tip: Loop eens een kringloopwinkel in (doe ik regelmatig met groot plezier) en kijk eens bij de tijdschriften. De kans is groot dat je daar een stapel afleveringen van Onze jaren 45 - 70 tegenkomt. Ik kom ze in ieder geval regelmatig tegen. Mocht je een stapeltje tegenkomen, kijk dan uit naar aflevering 101. Daarin staat een aardige foto van Dylan gemaakt tijdens zijn optreden op het Isle of Wight. Staren naar zo'n Wight-foto is een aardige voorbereiding op Antoher Self Portrait. (Om het compleet te maken: in aflevering 88 staat een paginagroot artikel over Bob Dylan met een klein fotootje erbij.)
Afbeelding: De afgebeelde bon komt uit Muziekkrant Oor van 29 januari 1975. Ik vraag me af wat er gebeurt als ik deze bon nu alsnog invul en opstuur.

1 opmerking:

Anoniem zei

De nieuwe Uncut ligt sinds vanmiddag in de schappen.

Maar liefst 10 pagina's over de nieuwe Bootleg Series en een recensie van Dylans concert in Duluth vorige maand.

Terwijl ik dit schrijf luister ik naar een prachtige outtake van Blue Moon (Nashville Sessions 1969 & More). Nice appetizer...

Floater