Dylanterie #23: Lockdown 2020 - door Ubel

Lockdown, 2020

De albums met Sinatra’s crooner-repertoire; ik ben er wel klaar mee. Net als met de vele releases uit Dylans archieven. Acht jaar lang was er niks nieuws onder de zon. Maar nu, tijdens de wereldwijde corona-lockdown, is daar Murder Most Foul, een epos van bijna 17 minuten over de moord op president Kennedy. Ik hoor: “I'm going down to the crossroads, gonna flag a ride. The place where faith, hope and charity died....” Is Dylan de ik-figuur? Trouwens, wat zegt hij met zijn begeleidende Twitter-boodschap? Bob dankt zijn fans voor hun steun en loyaliteit door de jaren heen; hij klinkt als de winkelier op de hoek die zijn deuren voorgoed sluit.

Ubel Zuiderveld vervat onder de naam Dylanterieën korte observaties en gedachten omtrent Bob Dylan in 111 computergetelde woorden, zogenaamde honderdelfjes.

Eerder op deze weblog gepubliceerde Dylanterieën staan hier.

1 opmerking:

Henry Porter zei

Ik vind vooral de keuze voor de moord op Kennedy interessant gelet op de speech die Dylan hield vlak na de moord. Toen zei hij dat hij symphatie had voor de Lee Harvy Oswald.... Ook in het nummer gaan de beschuldigende vingers opnieuw naar de CIA en niet naar Lee Harvy Oswald. Dylan lijkt dus te volharden in die zienswijze. Dus dat Lee Harvy Oswald gebruikt is door de staat en daarna ook is vermoord omdat ze bang waren dat hij dingen zou onthullen....