aantekening #7418

Joost Zwagerman (1963 - 2015) stelt in een van de essays in Americana de volgende vraag: "Communiceerde Bob Dylan in zijn teksten stiekem met William Blake, Walt Whitman en andere bijna-sjamanistische dichters?" Nu  Bob Dylan "I Contain Multitudes" heeft uitgebracht, zou je Zwagerman bijna voorspellende gaven toedichten. Een antwoord geeft Zwagerman trouwens niet op de door hemzelf geformuleerde vraag.

~ * ~ * ~

Bob Dylan is op 24 mei 1941 geboren. In het op het boekje bij The Bootleg Series vol. 1 - 3 afgebeelde paspoort van Dylan staat echter 11 mei 1941 als geboortedatum. Waarschijnlijk een geintje van de ontwerpers van de verpakking van dat eerste deel van The Bootleg Series. Er zijn meer afleveringen van The Bootleg Series waarbij kleine geintjes zijn uitgehaald met het artwork. Zo is bijvoorbeeld het nummerbord van de auto op de hoes van deel 7 van The Bootleg Series veranderd in 1235 RD, een verwijzing naar "Rainy Day Women #12 & 35", het openingsnummer van Blonde On Blonde. Dit zal voor de meeste Dylanliefhebbers niks nieuws zijn.
Gisteren kreeg ik een Frans tijdschrift, Signes, uit 1996 onder ogen. In dit blad staat een foto, een still uit een videoclip die gemaakt is ter gelegenheid van Bob Dylans vijftigste verjaardag. Die videoclip is van september 1991. Ook in deze videoclip wordt 11 mei 1941 als geboortedatum van Bob Dylan gegeven.


Waar en wanneer is deze videoclip vertoond? Ik kan me niet herinneren deze clip ooit gezien te hebben.

~ * ~ * ~

Op vrijdag 27 maart plaatste Bob Dylan "Murder Most Foul" op het internet. Op vrijdag 17 april volgde "I Contain Multitudes". Ik ga hierdoor toch anders naar de  vrijdagen kijken. De verwachtingen worden wat hoger.
Morgen is het vrijdag.
Zou 't?

~ * ~ * ~3 opmerkingen:

Frans zei

Ja, je gaat erop rekenen, he? En dan krijg je ineens een nieuw nummer van those British bad boys The Rolling Stones. Waarvan ik eigenlijk moet zeggen dat ze de tijdgeest beter weten te vangen dan Dylan met zijn songs over lang vervlogen tijden.

Anoniem zei

Nee, vandaag niet. Dylan liet The Rolling Stones voor gaan...

Mart de Jong zei

Leuk, ook ik heb sindsdien elke vrijdag het sinterklaasmoment: zit er iets in de schoen?