Rivier

What’s the matter with me
 I don’t have much to say
(...)
 To sit down on this bank of sand
 And watch the river flow


Een weekend van vier dagen, de 'gewone' vrije dagen zaterdag en zondag aangevuld met Goede Vrijdag en Paasmaandag, van te voren leek het een mogelijkheid om veel te doen, waaronder eens flink aan de blog te werken, maar nu het lange weekend bijna voorbij is moet ik concluderen dat er van mijn wilde plannen weinig terecht is gekomen.
Voor het niet uitvoeren van gemaakte plannen kan ik alleen mezelf de schuld geven.

The Cutting Edge draait terwijl de aardappelen geschild worden. De wind slaat af en toe nog tegen de gevel. Verschillende takes van "On The Road Again" komen voorbij. Ik verlang naar de warmte van de zon.

Met dank aan een link op Expecting Rain is het nu duidelijk dat de voor de Japanse markt samengestelde boxset Dylan Revisited - All Time Best geen niet eerder uitgebrachte opnamen bevat (dus ook niet een alternatieve take van "Pretty Saro" zoals eerder werd gedacht.) Zie hier.
Tsja, Japan. Over precies een week begint Bob Dylan aan zijn tournee door Japan en inmiddels is in datzelfde Japan de ep "Melancholy Mood" al op cd en vinyl verschenen. In Europa moeten we wachten tot Record Store Day (16 april) en dan krijgen we alleen de vinyl-versie.

O ja, supermarkt Aldi. Ik was het bijna vergeten: Aldi verkoopt sinds afgelopen vrijdag Bob Dylans Highway 61 Revisited voor €15,-. Het gaat om de recente mono-persing.

Goed, ik begon met een citaat uit "Watching The River Flow", vooral omdat ik met de gedachte eigenlijk niks te melden achter de computer ging zitten. Schitterend nummer, "Watching The River Flow", een nummer dat ik vandaag moet draaien. Nu ik met het citaat ben begonnen zit "Watching The River Flow" - en de behoefte het te horen - in mijn kop, maar moet ik The Cutting Edge onderbreken om naar "Watching The River Flow" te kunnen luisteren?
Nee, "Watching The River Flow" moet maar even wachten.

Net als New Morning nog even moet wachten, met New Morning loop ik ook al dit hele weekend in mijn hoofd. 
Ik kom tijd te kort en de chaos in mijn hoofd zorgt er voor dat ik mijn tijd niet weet te benutten. Misschien moet ik maar op een zandbank gaan zitten, staren naar het voorbij stromen van de rivier. Even rust, even geen zelfopgelegde druk.

1 opmerking:

Gerbrand zei

Wanneer je aan Watching The River Flow toekomt, luister dan ook naar de lekkere coverversie van The Rolling Stones http://youtu.be/GhXfVln6Wws