Dylan & Petty Live On The Radio '86

Dylan & Petty Live On The Radio '86 werd al weer een tijdje geleden uitgebracht door het label RoxVox, in december op cd en in januari op dubbelelpee. Dit is een zogenaamde grijze release, een uitgave die zonder toestemming van Bob Dylan, Tom Petty of hun platenmaatschappijen op de markt is gebracht. Door mazen in de wet - en dit is het verschil tussen een grijze release en een bootleg - is deze uitgave legaal en gewoon in de winkel te koop.
Ik ben geen liefhebber van grijze releases. Sinds enkele jaren wordt de markt overstroomt met grijze releases van Bob Dylans debuutalbum, bijna altijd in een matige geluidskwaliteit en in afzichtelijke hoezen gestoken, soms aangevuld met enkele bonustracks. Grijze releases laat ik over het algemeen links liggen, maar voor Dylan & Petty Live On The Radio '86 maak ik graag een uitzondering.
Dylan & Petty Live On The Radio '86 bevat de radio-uitzending van Westwood One uit augustus 1986. De geluidskwaliteit is werkelijk uitstekend.
De hoes van Dylan & Petty Live On The Radio '86 bevat helaas geen informatie over wanneer welke nummers zijn opgenomen. De informatie over de Westwood One radio-uitzending is te vinden op de website Searching For A Gem, inclusief de opnamedata voor de Dylan-tracks, zie hier.
Ik kan Dylan & Petty Live On The Radio '86 echt aanbevelen. Het is een zeer geslaagd, uitstekend klinkend document van de tournee van Bob Dylan en Tom Petty & the Heartbreakers uit 1986.

De tracklist:

1. Positively Fourth Street
2. All Along The Watchtower
3. Masters Of War
4. I'll Remember You
5. I Forgot More Than You'll Ever Know
6. Bye Bye Johnny (Tom Petty & the Heartbreakers)
7. Breakdown (Tom Petty & the Heartbreakers)
8. Just Like A Woman
9. Blowin' In The Wind
10. That Lucky Old Sun
11. So You Want To Be A Rock 'n' Roll Star (Tom Petty & the Heartbreakers)
12. Spike (Tom Petty & the Heartbreakers)
13. Like A Rolling Stone
14. Knockin' On Heaven's Door

1 opmerking:

Gerbrand zei

Kijkend op de verschillende amazon sites komen er de komende weken meerdere releases van deze opnamen uit waaronder een 2cd Across the Borderline (aangekondigd op amazon.co.uk; maar kijk tzt voor een lagere prijs op .it en .de)