Dylan & de Beats

Vandaag precies 94 jaar geleden werd Jack Kerouac geboren. Dat maakt vandaag een geschikte dag om bekend te maken dat ik sinds enkele maanden werk aan een boek over Bob Dylan en de schrijvers van de Beat Generation. Dylan & de Beats is de (voorlopige) titel van dit boek.
In Dylan & de Beats ga ik uiteraard in op de invloed van de werken van Jack Kerouac op het schrijven van Bob Dylan.
Jack Kerouac is natuurlijk niet de enige Beat-schrijver met een Dylan-connectie. Ik zal in Dylan & de Beats mij - naast Kerouac - vooral richten op de Dylan-connectie in de werken van Allen Ginsberg, Gregory Corso, Lawrence Ferlinghetti, Michael McClure en William Burroughs.
Later dit jaar zal Dylan & de Beats verschijnen.


3 opmerkingen:

hans altena zei

aangezien Kerouac en Burroughs (niet Ginsberg, nee) mijn grootste invloeden zijn bij het schrijven van proza, zoals Dylan dat is voor het maken van songs, zie ik hier naar uit!

tom zei

Hans, mag ik je bij deze dan alvast aanraden om in de poëzie van Lawrence Ferlinghetti te duiken, te beginnen met A Coney Island Of The Mind?
Tom

ubel zuiderveld zei

Ik neem aan dat je de transcriptie hebt van The Beatgeneration & Bob Dylan van de KRO radioserie Walhalla Spektakel? Heb ik nog wel liggen. Groet Ubel