Ik draai muziek (geen verrassing, lijkt mij)

Het is een wat druilerige zondagmiddag. Het is geen dag om de buitenwereld op te zoeken en dus heb ik mezelf in huis opgesloten. Ik draai muziek (geen verrassing, lijkt mij). Om toch nog enigszins het zonnetje in huis te halen draai ik Texas Tornedo (1973) van The Sir Douglas Band. Bob Dylan is op een paar nummers op Texas Tornedo te horen (al krijgt hij daar geen credits voor op de hoes van het album).
Na Texas Tornedo zet ik Dylans Together Through Life (2009) op. In mijn hoofd is de muziek op Texas Tornedo verbonden met de muziek op Together Through Life. Dat is raar, er schuilt geen enkele logica achter. Aan de andere kant ben ik voor de logica geen Dylan-liefhebber geworden.
Terwijl de muziek draait dwalen de gedachten af naar Fallen Angels, het in mei te verschijnen nieuwe album van Bob Dylan, en de ep "Melancholy Mood". In Nederland komt die ep op Record Store Day uit, dat is half april, maar in Japan verschijnt "Melancholy Mood" - zowel op vinyl als op cd - al aanstaande woensdag.
Vanaf aanstaande woensdag zijn dus vier tracks van Fallen Angels de wereld in geslingerd, dat is zo'n twee maanden voor de uitgave van Fallen Angels! Oké, toegegeven, die vier tracks verschijnen aanstaande woensdag alleen in Japan en ik zit ver van Japan, thuis waar het voorjaar misschien wel z'n best doet om de winter te verjagen, maar daar nog niet heel succesvol in is. Dat "Melancholy Mood" aanstaande woensdag al in Japan in de winkels ligt zal alles te maken hebben met de aanstaande Japanse tournee van Bob Dylan en band. Die tour begint op 4 april met een concert in Tokio. Zou Bob Dylan in zijn tourbus wel eens luisteren naar Texas Tornedo? Vooral op de wat druilerige dagen wanneer de regen in stroompjes langs de geblindeerde ramen naar beneden sijpelt kan ik 'm het luisteren naar Texas Tornedo aanraden.
En daarna Together Through Life.
Er is een connectie tussen die twee albums, al is die connectie verre van logisch. Maar hé, logica is nooit aanwezig als het gaat om bewogen worden door muziek.


1 opmerking:

hans altena zei

hoewel het weinig logica toevoegt, Tex Mex is voor mij een van de schakels, en de wat lichtere sfeer... zonde van die Robert Hunter in de teksten van Together Through Life, die Dylan wel erg de logische kant opstuurt...