Dylan kort #1156 (verkoop archief)

Vergeet niet de bijdrage van Jochen over "T.V. Talking Song" (hieronder) te lezen.

Dylans archief, bestaande uit ongeveer 6000 items, is verkocht en zal grotendeels worden ondergebracht in Helmerich Center for American Research in het Gilcrease Museum te Tulsa. Een klein deel van het archief zal mogelijk tentoongesteld worden in een ruimte naast het Woody Guthrie Center and Museum in Tulsa. Het Dylan-archief bestaat onder andere uit songteksten - waaronder de befaamde notebooks met de teksten voor Blood On The Tracks, correspondentie en film.
Op de website van The New York Times staan een duidelijk verhaal over de verkoop van Dylans archief en een aantal schitterende afbeeldingen, zie hier. Daarnaast is er een informatief filmpje gemaakt over Dylans archief, zie hier.
Afgelopen nacht werd in het radioprogramma Nooit meer slapen ook gesproken over de verkoop van Dylans archief. Luisteren kan hier, rond 1:42. (inclusief een stukje audio van MusiCares)
Zie ook hier, hier, hier en hier.
[met dank aan René, Gerbrand, Wim, Herman en Alja]

Inside Llewyn Davis is vrijdag 11 maart op Nederland 3 te zien om 22.25 uur. Mocht je die film nog niet gezien hebben, dit is een aanrader! [met dank aan Herman]
The Devil and Daniel Johnston, een docu waar Bob Dylan in voorbij komt. Een aanrader, aldus Hilda. Zie hier. [met dank aan Hilda]
Oog op Heerlen ging bij Harry Prenger op bezoek, zie hier.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Die miljoentjes zijn natuurlijk mooi voor 'm, maar de man wil er overduidelijk voor zorgen dat zijn werk deel wordt van het Amerikaanse cultuurgoed. Als je 74 bent, heb je natuurlijk het grootste deel van je leven al achter je en hij wil ervoor zorgen dat hij blijft voortleven. En volgens mij lukt dat wel, hier zit genoeg materiaal tussen voor nog vele boeken en Bootleg-series als ik het zo lees.
Tom, ik geloof dat je niet echt een wereldreiziger bent, maar zou je ervoor naar Tulsa gaan?
Groetjes, Frans

tom zei

Als mij een ticket wordt aangeboden om naar Tulsa te vliegen, dan kan het zomaar zijn dat ik mijn huismus-gemak zal proberen te overwinnen, Frans.
Maar wie biedt mij een ticket aan?