Paradox 10 april 2016BOB DYLAN MUSIC FESTIVAL 2016
ZONDAGMIDDAG 10 APRIL 2016
14.00-19.00 UUR
PARADOX TILBURG

Anderhalve maand voor de 75ste verjaardag van Bob Dylan wordt op zondagmiddag 10 april 2016 het Bob Dylan Music Festival gehouden in Paradox te Tilburg.
Artiesten brengen op persoonlijke wijze songs uit het omvangrijke repertoire van de muzikant, schrijver en kunstenaar. Grote overeenkomst tussen alle artiesten is hun liefde voor Dylan songs en teksten in allerlei stijlen zoals folk, singer-songwriter, rock, blues, rock n roll en country.

Programma:
Klaassen & van Dijk
De vriendschap tussen oud Alquin zanger Michel van Dijk en musicus Marc Klaassen kan omschreven worden als een bestendige muzikale relatie. Al 30 jaar spelen ze samen in verschillende bands op de Nederlandse podia. In hun laatste project "A Slice Of Dylan" hebben ze 12 nummers uit het rijke oeuvre van Bob Dylan bewerkt en opgenomen. Het album is geen verzameling slaafs nagespeelde covers geworden. Er is geprobeerd om de liedjes zo veel mogelijk van een eigen handtekening te voorzien.
Recensie ‘A Slice of Dylan’: http://www.klaassenenvandijk.nl/files/Lust-for-Life.jpg
Michel van Dijk (zang) (Les Baroques/Brainbox/Amsterdam/Alquin/Ravage/BluesPower)
Marc Klaassen (keyboards/producer)(Personal/BluesBianco/Ravage/Ladyshavers/Catstones)
Mischa Kool (bas) (Electro Côco/George Duke/Geri Allen/Bill Evans/Toumani Diabate/Hans Dulfer)
Kim Haworth (drums) (America/Houseband/Sail/Joia/Spectral Display/Time Bandits/the Meteors)
Coen van Lint (gitaar)(Kietelaar/Ontroerend Goed/ Busters/Noworries/Catstones/Jerry Turner)
Jan Enklaar (mondharmonica)(Herman Brood/Ronald Abrams/Mylene de la Haye/Buzz Around)
http://www.klaassenenvandijk.nl/index.html

JACQUES MEES: #1 BOB DYLAN VERTOLKER
Jacques Mees is ongetwijfeld de bekendste en beste Bob Dylan vertolker van Nederland.
De troubadour, bon vivant en ras entertainer brengt zijn publiek in de sfeer van country, folk en blues. Met doorleefde zang, gitaren en mondharmonica. Op zijn cd’s staan erg fraaie originele interpretaties van Dylan songs. Jacques zingt als Dylan en heeft de ‘looks en walk’…
Wereldwijd speelt hij op Dylan Tribute Festivals en won diverse prijzen in Canada en de VS.
(Battle of the Dylan Coverbands). Op het bekende Canadese radiostation Dylanradio.com staat inmiddels een hele playlist van Jacques.
In juni 2016 wordt zijn 11e Dylan album I'll Remember You uitgebracht waarop weer een aantal niet voor de hand liggende Dylan vertolkingen staan.
De maand juni staat gereserveerd voor concerten in de VS. http://jacquesmees.com
Forever Young Sessions - Rough Cut - Jacques Mees & Band: https://youtu.be/g3kpOqZ2raA
Medley: https://youtu.be/bzrUqvCCYUA

60s Dylan
In het begin van de roerige jaren zestig kan Bob Dylan als geen ander de gevoelens van zijn generatie
verwoorden. In amper drie jaar tijd groeit hij uit van een 21-jarige singer-songwriter in kleine cafés tot een idool. Alle liedjes die 60’s Dylan speelt komen uit de beginperiode van Dylan’s carrière, 1962 '63 en '64. Om te snappen waarom Dylan zo snel faam verwierf, moeten we de tijdgeest waarin hij de liedjes schreef kennen. Een tijd van rassenrellen, de koude oorlog en werkloosheid.
60s Dylan laat het Amerika van de beginjaren zestig zien. Het Amerika van ’62, ‘63 en ‘64 en het effect ervan op de 21-jarige Dylan.
Frans Assink (zang /akoestische gitaar/mondharmonica) /
Bart Eugelink (akoestische gitaar/trekharmonica/clarinet/cajon)
https://www.facebook.com/60sDylan/videos/vb.379880958819042/640685279405274/?type=2&theater

Bob
1 januari 2013. Vijf Haagse muzikanten steken de koppen bij elkaar steken om Dylan muziek te gaan spelen. Onder de kort maar krachtige naam Bob. Hun repertoire kiezen ze uit 36 albums, 12 live albums, en tientallen bootleg albums.
De show is erg afwisselend en de band kiest ook voor enkele obscure songs. Het levert een aanstekelijke performance op. https://www.facebook.com/Bob.bandpage/timeline?ref=page_internal
Johan ter Schegget (zang, bluesharp) / Dennis Tebbenhof (drums) / Jan Willem Toersen (bas)
Boris Matekovic (gitaar) / Mart de Jong (toetsen)

Thirteen Weeks
De akoestische band Thirteen Weeks speelt songs in the footsteps of Bob Dylan.
Arlo Guthrie de zoon van Woody Guthrie zei eens, "Liedjes schrijven is als vissen, vroeg of laat vang je een vette vis, je moet echter nooit in dezelfde vijver vissen als Bob Dylan".
Thirteen weeks heeft Bob Dylan als basis, de playlist bestaat voor de helft uit Dylan songs. De andere helft komt uit andere vijvers.
De jaren zestig en zeventig waren het decor van de eerste rimpelingen in de vijver van de welvaartsgroei na de Tweede Wereldoorlog: studentenprotesten in de VS en Europa, tegen de gevestigde orde, de machthebbers in politiek, bedrijfsleven en wetenschap, tegen de oorlog in Vietnam, tegen het rechtssysteem, tegen de milieuvervuiling, tegen het materialisme, waartegen niet eigenlijk?
De inhoud van de songs was minstens zo belangrijk geworden als de muziek. De droom van een betere maatschappij vond zijn vertaling in een muzikale roep om verandering.
Thirteen Weeks speelt de songs en vertelt ook over de achtergronden van de nummers: hoe zijn ze ontstaan? Wat willen ze zeggen? Waarom zijn ze bijzonder?
Bereid je dus voor op een verrassend optreden met prachtige sfeervolle muziek met een boodschap, boeiende achtergrondverhalen en een ongewone mix van uiteenlopende instrumenten, akoestische gitaren, mondharmonica, altsax, klarinetten, trekharmonica en cajon.
Frans Assink (zang /akoestische gitaar/mondharmonica) / Anne Johannink (zang/saxofoon)
Bart Eugelink (akoestische gitaar/trekharmonica/clarinet/cajon) / Martin Eugelink (basgitaar)
http://www.thirteenweeks.nl/

Zaal open 13.30 uur / Aanvang 14.00 uur / Einde: 19.00 uur
Tickets: voorverkoop € 15 via https://paradoxtilburg.nl/
Tickets aan de kassa op 10 april: € 17,50

Geen opmerkingen: