Megaplaten & CD beurs

De grootste platenzaak van Europa is dit weekend in Utrecht. Over een paar uur gaan de deuren dicht om pas in november weer open te gaan. Ik heb het natuurlijk over de Megaplaten & CD Beurs in de Jaarbeurs in Utrecht.
Ik was daar gisteren & ja, ik heb genoeg vinyl mee naar huis gesleept om me de komende paar avonden te vermaken.
Het mooiste aan de grote platenbeurs is dat geduld altijd wel een keer beloond wordt. Een plaat die je al -tig keer hebt laten staan omdat de vraagprijs te hoog is, tik je vroeg of laat in Utrecht wel op de kop voor een veel lager bedrag.
Meestal kom ik thuis met een hele stapel singles & enkele elpees - alles van Dylan natuurlijk - maar dit keer is het andersom. Ik heb voor mijn doen opmerkelijk veel elpees gekocht terwijl het aantal singles veel minder is dan na eerdere bezoeken.
En achteraf is er ook altijd de spijt over wat is blijven staan, wat ik in handen heb gehad & terug gezet. De kunst is om daar niet te lang bij stil te staan, de kunst is om vooral te zien wat je wel gekocht hebt.
Ik vond het gisteren opmerkelijk rustig in de Jaarbeurs. Voor een koper, zoals ik, is dat wel prettig. Voor de handelaren natuurlijk een stuk minder.
Persoonlijk succes: de Engelse mono-persing van John Wesley Harding. Die zocht ik al een tijdje, nu mag ik me 'gelukkige eigenaar' noemen. Er is natuurlijk meer, maar waarom alles noemen?
Music on vinyl uit Haarlem had ook een kraampje op de beurs. Ik begreep van de medewerker achter de kraam dat Music on vinyl in mei "Love and theft" op vinyl zal uitbrengen.
Bij de kraam van Music on vinyl heb ik het boxje Can you please crawl out your window? dat in het kader van Record store day uitkomt mogen inzien. Dit boxje heeft een geheel andere voorkant dan het boxje met de gelijknamige titel dat in Amerika is uitgebracht. De inhoud van beide boxjes is identiek.

Geen opmerkingen: