Dylan kort #831

Mobiele versie / desktop versie: Door een instelling kan deze blog al een tijdje zowel in een zogenaamde 'mobiele versie' bekeken worden, als in de oude, vertrouwde 'desktop versie'. De desktop versie krijg je te zien wanneer je deze blog met een gewone computer opzoekt. De mobiele versie krijg je te zien wanneer je deze blog bekijkt op bijvoorbeeld je telefoon.
In de mobiele versie 'verdwijnen' alle foto's waardoor de blog sneller / makkelijker geladen kan worden. Nadeel daarvan is dat soms een voor de tekst essentiële foto niet in beeld komt, zoals de foto bij 'Kier & conversatie' hieronder. [Met dank aan Hilda voor de feedback!]
My name is Bob Dylan is een filmpje van 17 seconden. Dat filmpje kan hier bekeken worden.
No direction home: aanstaande vrijdag draait in EYE, Amsterdam de film No direction home (afgelopen week was daar ook al de film The Last Waltz te zien).
Berth 'Dylan' Ostyn: een bericht uit september 2010, maar ik kan me niet herinneren eerder een link naar dit bericht geplaatst te hebben.
Sad, sad music: muziek als troost, o.a. Blood on the tracks (kort), hier.
Dylan & film: Tijdens de film Lawn dogs is 'Knockin' on heaven's door' te horen. Tijdens de aftiteling van The Brotherhood klinkt 'Things have changed' & in de film Bird on a wire is 'Blowin' in the wind' te horen, inclusief een uit volle borst meezingende Mel Gibson! [met denk aan Hilda voor deze 3 film-tips!]
Foto: het meest opmerkelijke dat Hilda me via de e-mail stuurde, is denk ik wel de foto bij dit bericht. Het is een foto van een label in een kledingstuk. Op dat label staat de tekst 'Take me disappearin' through the smoke ringe of my mind...' Het moet natuurlijk 'the smoke rings' & niet 'the smoke ringe' zijn, maar dat neemt niet weg dat dit toch wel een van de meest absurde plekken moet zijn om een citaat van Dylan tegen te komen.
Aankomst: foto's van Dylans aankomst in op de luchthaven van Rio de Janeiro, afgelopen vrijdag, zijn hier te bekijken. Dylan geeft vanavond een concert in Rio de Janeiro. Dit is het eerste concert van een serie van 15 concerten in Brazilië, Argentinië, Chili, Costa Rica & Mexico.

Later vandaag zal ik hier waarschijnlijk nog een stukje plaatsen over de grootste platenzaak van Europa welke na vandaag weer voor een half jaar gesloten wordt.


Geen opmerkingen: