Dylan-album door Frits

In 'Dylan kort #826' vroeg ik lezers eens te luisteren naar een album dat ze niet vaak beluisteren. Bij 'Dylan kort #826' is inmiddels een reactie van Arno geplaatst & van Frits kreeg ik onderstaande reactie.

Dylan-album
 
Eén Dylan-album heb ik geassocieerd met een 'mwah'. Een album dat ik wel had, maar nooit luisterde. 'Hard Rain', het eerste live-verslag van The Rolling Thunder Revue. Ik zette dat album weg als het album waarop Dylan vooral schreeuwde.

Maar het kan verkeren. De elpee-versie haalde ik onlangs in huis. Al was het maar voor de vorm, heb ik het album bij thuiskomst geluisterd. Die schreeuwerigheid valt best mee op 'Hard Rain'. Beter gezegd, het is een mooie live-registratie van het muziek-circus.

Wat te denken van 'One too many mornings', 'Idiot Wind' en 'You're a big girl now'? Mooie uitvoeringen. Wat ook opvalt is het geroep om 'Lay lady lay'. Ik kan me niet zo heugen dat ik op live-cd's van Dylan heb horen roepen om een verzoeknummer. Of het moet op de bootleg series-variant van 'Hard Rain' zijn.

Ik vind deze plaat niet een mooie plaat. Maar ik mag het wel graag luisteren. Als een leuke afwisseling. 

4 opmerkingen:

Jan Joos zei

Dylan live platen zijn een vreemd ding ... de plaat die je hebt vermeld is er ook zo ééntje. Zijn er zowieso Dylan live platen die je geregeld opzet? At Budokan? Real Live? MTV unplugged? Before the flood? Geef mij maar de 'live' platen van the Bootleg series ... Die zet ik wel geregeld op. Een Dylan live plaat bestaat voor mij in mijn hoofd, van concerten die ik heb gezien en herinneringen die ik koester. Mvg,
J.J.

Peter zei

One too many mornings van deze live registratie is één van de nummers in mijn top 3 aller tijden. ik draai deze plaat so wie so nog al eens. Budokan niet zo vaak, Real Live ook niet maar Before the flood daarentegen weer wel. Van een aantal concerten (waar ik bij was) heb ik bootlegs en die draai ik ook regelmatig. En - geloof het of niet - Unplugged is nog altijd één van de favorieten hier in huis. op de bootleg van de Supperclub staan ook een paar heel mooie dingen.
groeten,
Peter

B zei

Ik blijf het hebben voor de unplugged versie. Hoe vaker ik erover lees, hoe meer ik hoor over repetities met andere nummers hoe meer ik de meester (h)erken.

Frits zei

Hard Rain is de live-plaat die ik het minste hoor. Vaker kies ik voor Budokan, Unplugged of bootlegs van waar ik zelf bij ben geweest.