Dylan kort #825

Mijn tijd is beperkt vandaag, door andere verplichtingen (net als gisteren) & dus begin ik wel aan een 'Dylan kort', maar weet ik niet of ik de tijd vind om alles dat er te melden valt ook daadwerkelijk kan vermelden.
tournee 2012: De eerste data voor Dylans tournee door Europa - in de zomer - staan inmiddels op Dylans officiële website. Dan zijn er nog geruchten over 4 concerten in Duitsland:
2 juli Berlijn
3 juli Dresden
4 juli Bonn
6 juli Bad Mergentheim
Grootste Singer-Songwriter: Een stukje radio over het concert van Paul MacCartney, hier, Senne schrijft: 'Het doet me wel goed om te weten dat zelfs om 8.00u 'sochtends de Dylan-liefhebbers al op scherp staan...' (Met dank aan Senne voor de tip!)
Lyrics: Van Hilde ontving ik onderstaande e-mail (en de foto links):

Hallo Tom,

Ik herinnerde mij dat je in 2010 over dit boek met lyrics had geschreven en vroeg me af waarom het vandaag niet genoemd werd, maar goed, ik wilde je een foto van mijn zwaar gehavende exemlaar niet onthouden!
Dit heeft sinds 1969 al mijn verhuizingen en andere troubles overleefd maar vraag niet hoe!

Gegroet,

Hilda


Het klopt dat ik het afgebeelde (approximately) Complete works niet genoemd heb in 'Dylan kort # 824'. Deze reden daarvoor is dat Writings & drawings, Lyrics 1962 - 1985 & Lyrics 1962  - 2001 met toestemming van Dylan zijn uitgegeven, terwijl (approximately) Complete works zonder toestemming van Dylan is uitgegeven. Kort na uitgave van (approximately) Complete works werd De Bezige Bij / Thomas Rap op de vingers getikt, ze hadden dit boek nooit mogen uitgeven. Dat is ook de reden dat er nooit een tweede druk van dit boek is verschenen.
Voor meer over de ontstaansgeschiedenis van (approximately) Complete works, zie Bob Dylan in Nederland 1965 - 1978.
Met dank aan Hilde voor haar e-mail & de geweldige foto! Heb je ook een boek met de songteksten van Dylan dat de tekenen van jaren gebruik draagt? Dan ontvang ik daar graag een foto van! [tom_dylan@hotmail.com]
film: Bob Dylan & Trisha Yearwood brengen 'Tomorrow night' - in zéér goede kwaliteit, zie hier. (met dank aan Simon & Cas voor de tip!)
Chimes of freedom: Een recensie op Muzikaal Limburg.
Theodor Holman: 'Modern leven', hier.


Geen opmerkingen: