boxset

Een paar dagen geleden schreef ik hier over de website van Forbes waarop men min of meer liet doorschemeren dat er ergens dit jaar een boxset van Dylans complete oeuvre zal uitkomen. Dat bericht werd sneller dan het licht weer ingetrokken. De schrijver had of zijn mond voorbij gepraat, of had de basis gelegd voor ongefundeerde roddels.
Aanvankelijk was ik wat sceptisch over het bericht op de website van Forbes, ten eerste omdat de gehele toonzetting nog het meest weg had van een roddelblaadje & ten tweede omdat er in het verleden al vaker over een boxset van Dylans gehele oeuvre is gesproken zonder dat dit ooit gerealiseerd werd.

In de laatste paar dagen heb ik een aantal (lange) e-mails met Cas gewisseld over die mogelijke boxset. En hoe meer mailtjes er geschreven & ontvangen werden, hoe intrigerender het idee werd van een mogelijk boxset. Cas heeft ideeën over die boxset, ik heb ideeën over die boxset, maar bovenal zijn wij beiden nieuwsgierig naar wat jij, lezer van deze blog, vindt van / denkt over deze mogelijke release.
Om het geheugen op te frissen: volgens het bericht op Forbes zou de boxset al Dylans albums, inclusief The Bootleg series bevatten & 'collecting every single track including single tracks like “George Jackson” that never made into onto an album. ' De prijs van de boxset - aldus Forbes - zal zo rond de 300 dollar liggen.

Wat moet - volgens jou - minimaal opgenomen worden in een ultieme boxset?
Met in het achterhoofd de albums die je mogelijk al in de kast hebt staan, zou je in de verleiding komen om al Dylans albums - al dan niet geremastered - opnieuw te kopen nu ze onderdeel zijn van een boxset?
Waar ligt, financieel gezien, de grens? (kwaliteit-prijs verhouding)
Wat verwacht je van de 'verpakking' (denk boekwerken, enz.)?
Is Dylans complete oeuvre volgens jou wel geschikt voor een boxset?
En zo zijn er nog tientallen vragen te bedenken over deze boxset.
Graag hoor ik je gedachten over de mogelijke release van Dylans complete oeuvre in een boxset. Bijdragen kunnen naar tom_dylan@hotmail.com [alle bijdragen zet ik op de blog, tenzij je aangeeft dat je dit niet wilt]

Geen opmerkingen: