Dylan kort #809

Bij Boekscout is het boek All these people van Jan Joos & Ivan Brackin verschenen. Van de website van Boekscout: 'This isn’t just another book about Bob Dylan. This is a book for all those people who don’t know about the many, many characters who inhabit his colorful lyrics.' Ik heb mijn exemplaar net besteld. Mocht je hetzelfde willen doen, of eerst meer informatie over het boek willen lezen, zie hier.

Voor de liefhebbers van covers: Wim Bevelander doet 'Maggie's farm', hier.
Nog één: Martin Korthuis & band doen 'Love sick'... in 't Fries, hier.
Ik heb mijn portie covers voor deze dag nu wel weer gehad. Wat zeg ik: voor deze week bedoel ik natuurlijk.

De verrassing van de dag viel door de brievenbus: bol.com is over de brug gekomen & heeft (eindelijk) Listen, Whitey! geleverd.
Ik heb nog geen tijd gevonden om de cd in de speler te schuiven & te luisteren, maar het oog is al tevreden. 't Ziet er goed uit. Mooie digipack, dik boekje met een aantal mooie illustraties. Alleen die single van Dylan staat knullig over 2 pagina's verdeeld, gelukkig staat die single ook in de kast. Kan ik daar naar staren. Ik zeg wel dat mijn single identiek is aan de single in het boekje van Listen, Whitey!, maar ik moet zeggen 'bijna identiek'. Wie ziet het verschil?
Overigens is in het boekje van Listen, Whitey! de zijde van de zogenaamde 'Big band version' afgebeeld, ik heb hier - van mijn single - voor de zijde van de 'acoustic version' gekozen omdat dit immers de opname is die op Listen, Whitey! is verschenen.

Het is vrijdag, het weekend staat voor de deur. Geen wekker die in de vroege ochtend afloopt (héérlijk) & voldoende tijd om naar Dylan te luisteren. Ik ben begonnen in het boek Dylans Jukebox. Inmiddels ongeveer een derde gelezen & nog niet enthousiast. Zodra ik het boek uit heb, volgt meer over dit boek. (Kan ook nog wel even duren, ik merk dat ik Dylans Jukebox regelmatig even wegleg om wat anders te lezen...)
Onlangs uitgelezen: Dylan van Steve Matteo. Inmiddels al weer een 'oud' boek (uit 1998). Een koffietafelboek, zoals dat zo mooi heet. Dylan heeft 'last' van het probleem waar veel koffietafelboeken onder gebukt gaan: mooie foto's maar slechte (& te weinig) tekst. Meer een boek om af & toe eens doorheen te bladeren, dan een boek om te lezen.

3 opmerkingen:

Cas zei

De vermelding "Publisher: RAM's HORN MUSIC" ontbreekt op jouw exemplaar (ben ik nu hiermee de winnaar van de single? Ja, hè :-). Schitterend label overigens.

tom zei

Goed gezien Cas! Dat is een verschil wat mij nog niet was opgevallen... Ik doelde op iets anders :-)

Jan Joos zei

Bedankt Tom, om mijn boekje te vermelden!
Jan