Dylan kort #815

Het lijkt wel boekenweek: eerder vandaag schreef ik hieronder over Zimmys Jukebox & Dagen van gras & nu heb ik een mailtje van Alja:

Ik heb er weer eentje: In How to be a woman, vertaald tot Vrouw zijn, hoe doe je dat? van Caitlin Moran staat in hoofdstuk 7, Ik stuit op enig seksisme, het volgende:
"Als vrouwen werkelijk gelijk waren aan mannen hadden de suffragettes Emmeline en Christabel Pankhurst op de dag dat vrouwen stemrecht kregen nog voor zonsondergang ‘All Along The Watchtower’ moeten schrijven."

Met dank aan Alja!

Meer boeken:
Eerder schreef ik dat in Stephen Kings Harten in Atlantis Dylan te vinden is, met dank aan Thomas kon ik toen het bewuste citaat hier overnemen.
Vanochtend kwam ik in issue 24 van fanzine Look back (winter 1990) het volgende tegen:
'Stephen King has many Dylan connections is [sic] his novels (their writing styles and themes are so much alike!):
Carrie: quotes from "Just Like a Woman" om p. 37.
The Stand: a paragraph from "Shelter From the Storm" appears in the frontpiece.
Christine: quotes "From a Buick 6" (but where!!?).
Salem's Lot: part 3 is called "The Deserted Village" and King quotes from "North Country Blues": "tell you now that the whole town is empty."
The Tommyknockers: King writes a la Dylan: "How long does it take before that option looks Good? How many suitcase bombs? How many women shot in embassy toilets? How many dead kids? How long do we let this go on? O'Kay, everyone on Planet Earth sing along, just follow the bouncing ball: The answer, my friend, is blooowin' in the wind...."'

Vandaag bracht de postbode 2 pakjes: 1. Het boek All these people van Jan Joos & Ivan Brackin. Ik ben nog niet verder gekomen dan wat bladeren, de eerste indruk is goed. Na lezing zal ik het hier recenseren.
2. het 7 cd + 1 dvd boxje L'explosion rock 61/66 dat uitgegeven is n.a.v. de Dylan-tentoonstelling die momenteel in Parijs te bewonderen. Het boxje oogt als een Volkskrant-boxje. Bij het openmaken van boxje volgt de echte schok: de gebruikte hoesjes voor deze uitgave zijn compleet identiek aan de hoesjes in het eerste Volkskrant-boxje! Zelfs het op het hoesje gedrukte catalogusnummer komt overeen.
Ook bij dit Franse boxje zit een boekwerkje & raad eens? Het lijkt niet eens speciaal voor dit boxje te zijn geschreven, maar voor de gelijknamige 2 cd verzamelaar! Hoe ik dat weet? Frans lezen is niet mijn sterkste kant (ahum), maar de tracklist van de 2 cd verzamelaar staat voorin het boekje afgedrukt...

Peter wees me erop dat er een lobby gaande is die ervoor moet zorgen dat Pete Seeger met zijn versie van 'Forever young' in de hitlijsten terecht zal komen. Mocht dat lukken, dan is Pete Seeger (92) de oudste muzikant ooit in de Amerikaanse hitlijsten. Ik hoop dat 't lukt, Pete Seeger verdient - nog afgezien wat je van zijn muziek vindt - alle eer. Zie hier.

Twee maal Paul: hier & hier.

Nogmaals een kans om Chimes of freedom te winnen: hier.

Geen opmerkingen: