boxset - reactie #1

Beste Tom,

De ultieme boxset van Bob Dylan is natuurlijk een illusie. Ik denk niet dat die er voorlopig zal komen. In ieder geval niet zolang Dylan nog productief blijft. Indien er nu een ultieme boxset op de markt wordt gebracht, dan zal daar niet het verwachte nieuwe album op staan. Dat maakt dat de ultieme boxset al snel verouderd en dus niet meer ultiem is.

Wat mij betreft bevat die boxset alle reguliere albums die tot dusver nog niet in een ge-remasterde versie zijn uitgebracht, aangevuld met één of meerdere discs met alle B-kanten van singles en alle songs die op soundtracks of promo’s of op andere wijze officieel zijn uitgebracht. Uiteraard alles in een kraakheldere kwaliteit. De Bootleg Series hoeven wat mij betreft geen onderdeel uit te maken van de box, want die vormen toch een aparte categorie in het oeuvre van Dylan.

Voor het overige hoeft er aan de inhoud van de albums niets veranderd te worden. Extra tracks doen mijns inziens afbreuk aan de identiteit van een album. Wel zou ik heel graag zien dat "In The Summertime" op de remaster van Shot Of Love in zijn volle glorie komt te staan (de mondharmonicasolo aan het eind wordt thans op misdadige wijze weggedraaid….!).

Wat betreft de verpakking mag Sony het op dezelfde wijze aanpakken als ze in 2003 met de SACD-box hebben gedaan.

Groet,

Floater

Geen opmerkingen: