Dylan compleet (?)

Op de website van Forbes staat sinds vandaag een bericht over plannen van platenmaatschappij Columbia om later dit jaar een box met daarin al Dylans albums & meer uit te brengen.
Dook dit gerucht een jaar of twee geleden niet ook al een keer op?
Van mij mag Columbia die box uitbrengen, maar voorlopig denk ik 'eerst zien, dan geloven'. Dat ik nog mijn twijfels heb, ligt mede aan het bericht van Forbes. Er staat niet 'Columbia brengt een boxset uit' o.i.d., maar 'The word is Columbia Records is preparing the ultimate Bob Dylan box set'. Het venijn zit 'm in die eerste drie woorden: 'The word is'. Er wordt gezegd dat... vul maar in.
Nog niks concreets dus.
Mocht de box er komen, belooft dat veel goeds: 'a collection of all his albums including his bootleg series' - dus ook het album Dylan (1973)? - ik geloof er nog geen donder van. Of wat denken van 'collecting every single track including single tracks like “George Jackson” that never made into onto an album. ' Als dat waar is, zou dat natuurlijk fantastisch zijn. Beide versies van 'George Jackson', 'If you gotta go, go now', 'Trouble in mind', 'Rita May', 'Band of the hand', maar ook de leve versie van 'It ain't me babe' (1974) welke alleen op een Amerikaanse promosingle te vinden is? De pianoversie van 'Spanish is the loving tongue' & al die live-versies van nummers die op de singles van bijvoorbeeld het album Time out of mind verschenen.
De nummers van 4 songs from Renaldo and Clara, zouden er dan ook bij moeten. Of wat te denken van al die losse nummers die op soundtracks & tribute-cd's zijn verschenen.
Het zou zo mooi zijn, als het waar is.
En ik hoop dat mijn ligt cynische reactie op de eerste roddels over deze boxset volledig onterecht blijken te zijn.
Maar: eerst zien, dan geloven.

Geen opmerkingen: