Dylan kort #819

The Help:
Dag Tom,

Ik weet niet of iemand het al eerder gemeld heeft maar in The Help van Kathryn Stockkett
hoort de hoofdpersoon 'The Times They Are-a-Changin'' in de auto op de radio.
In de verantwoording zegt de schrijfster dat ze gesjoemeld heeft omdat het nr op die tijd in het verhaal nog niet uitgebracht was.

Met vriendelijke groeten,

Hilda

Ik loop minstens een keer per week de lokale boekwinkel in. Vanaf een tafel met uitgestalde boeken, staart al weken The Help mij aan. Ik heb al weken de drang tot aanschaf kunnen weerstaan, met bovenstaande wetenschap in mijn achterhoofd, ga ik dat niet lang meer volhouden.
Ik vind het geweldig dat de schrijfster toegeeft gesjoemeld te hebben. Ik ken maar weinig schrijvers die groot genoeg zijn om zoiets toe te geven.
Een tijdje geleden kreeg ik een e-mail van een lezer van deze blog over de film The Help. In de film is Dylans 'Don't think twice, it's all right' te horen.
Van boek naar film: 1 & 1 = niet altijd 2.
[met dank aan Hilde voor haar e-mail]
Franse tv: Ongeveer vijf minuten film, van de Franse tv, met fragmenten van Dylans optredens in Parijs (1978) & Toulouse (1981) zijn hier te bekijken. Dit is absoluut de moeite van het bekijken waard. Ga er even voor zitten & geniet. [met dank aan Cas voor de tip]
tournee 2012: Er duiken inmiddels geruchten op dat Dylan op 4 juli een concert geeft in Duitsland (Bonn) & in augustus in Italië (Cortona). Als de geruchten waar blijken te zijn, dan zou dat betekenen dat Dylan deze zomer minimaal ongeveer een maand door Europa zal trekken. Het lijkt niet waarschijnlijk dat hij daarbij ook Nederland of België zal aandoen, simpelweg omdat het nog maar zo kort geleden is dat hij concerten in Nederland & België heeft gegeven.
nieuwe album: Chris Shaw - sound engineer tijdens de albums "Love and theft", Modern times & Together through life - heeft laten weten niet betrokken te zijn bij de opnamen voor Dylans nieuwe album. Diezelfde Chris Shaw heeft laten weten dat hij gehoord heeft dat 'Scott Litt was behind the board this time'.
Natuurlijk is dit alleen maar 'van horen zeggen' & nog niks concreets.
Scott Litt was in de jaren zeventig de sound engineer tijdens opnamesessies van o.a. Ian Hunter & Carly Simon. Begin jaren tachtig maakte hij zijn debuut als producer. Als producer is hij verantwoordelijk voor o.a. Automatic for the people & Out of time van R.E.M.
Of Litt - als het gerucht klopt - tijdens de opnamen voor Dylans nieuwe album heeft gewerkt als sound engineer of als producer, is nog de vraag.

Geen opmerkingen: