Dylan kort #821

L'Explosion rock: Morgen op radio 1 brengt Claude Bondeel verslag uit van deze tentoonstelling. Bart gaf eerder al een zeer positief verslag van deze tentoonstelling. Inmiddels heb ik ook een veel minder positief verslag van dezelfde tentoonstelling ontvangen: L'Explosion rock is een slap aftreksel van de eerder in Seattle gehouden tentoonstelling. Veel van wat er in Seattle te bewonderen was, ontbreekt geheel in Parijs. Een groot aantal (de Europese) verzamelaars die wel een bijdrage aan de tentoonstelling in Seattle hebben geleverd, zijn bij de samenstelling van de tentoonstelling in Parijs volledig overgeslagen. Zowel het gros van de getoonde foto's als alle getoonde films zijn niet nieuw voor Dylan-liefhebbers. Het meest interessant - aldus een bezoeker - is de afdeling 'Dylan et la France' waar o.a. een aantal foto's van de persconferentie in Parijs in 1966 & enkele originele Franse artikelen uit die tijd te bewonderen zijn.
De twee foto's bij het stuk van Ed (hieronder) zijn ook op de tentoonstelling te zien. (Mijn aanname dat het wegkijkende jongetje Dylan is, wordt door Bart - bezoeker van de tentoonstelling - bevestigd)
Tot slot (en zeker niet onbelangrijk): niet de gehele tentoonstelling, maar alleen de foto's van Daniel Kramer, zullen na de tentoonstelling in Parijs in Engeland getoond worden & daarna elders in Europa.
tapeweek: 'Zullen we het dan maar eens over Bob Dylan gaan hebben?' zie hier (even naar beneden scrollen).
Lotte: 'Heb ik Bob Dylan wel goed geschreven zo?' Een toets over protestsongs in de jaren zestig, lees ik. Ik weet niet, maar ik word gelijk nieuwsgierig naar zo'n toets. Is er iemand die mij een kopietje / scan van die toets kan sturen? [tom_dylan@hotmail.com]

Geen opmerkingen: