Bob Dylan, Suze Rotolo, Tom Cruise & Penélope Cruz

Ik ben vanmiddag het archief ingedoken, ik was op zoek naar één specifieke foto van Dylan. Die foto heb ik (nog) niet gevonden. Bladerend door een oude aflevering van Uncut (take 58, maart 2002) viel mijn oog op een foto bij een artikel over Tom Cruise.
Tom Cruise? Inderdaad, de acteur Tom Cruise.
Wie mij een beetje kent, weet dat ik nauwelijks tv kijk - ik heb er simpelweg geen tijd voor (over) - & als ik dan al tv kijk, dan zeker niet naar films met Tom Cruise. De enige uitzondering op die regel is de film Magnolia, maar dit terzijde. Enfin, een foto dus bij een artikel over Tom Cruise.
Op de foto staan Tom Cruise & Penélope Cruz in een besneeuwde straat. Het plaatje komt wel erg bekend voor.
De foto / still blijkt - aldus het bijschrift - te komen uit de film Vanilla sky. Die film heb ik nog nooit gezien. Nu ik die foto heb gezien, zou ik die film (bijna) willen zien.
Op de soundtrack van Vanilla sky staat niks van The Freewheelin' Bob Dylan, maar wel 'Fourth time around', niet de versie van Blonde on blonde, maar van The Bootleg series vol. 4.
De regisseur van deze film is Cameron Crowe. Inderdaad, dezelfde Cameron Crowe die de liner notes voor Biograph schreef.

Geen opmerkingen: