Dylan kort #786 [o.a. nieuwe release]

Nieuwe release: op 14 juli 2012 is het honderd jaar geleden dat Woody Guthrie werd geboren. Dat zal uiteraard niet ongemerkt voorbij gaan. Zo komen er een aantal nieuwe boeken & cd's uit. Bovendien is er een documentaire in de maak over Woody Guthries '1913 massacre'.
Meest interessant voor de Dylan-liefhebber is de cd 'My name is New York' welke in mei uitkomt. Hierop staan bijdragen van o.a. Pete Seeger, Sonny Terry, Josh White, Leadbelly, Ramblin' Jack Elliott, Arlo Gutrhie en Bob Dylan. Een tracklist is nog niet beschikbaar. Aangezien een aantal van deze muzikanten reeds overleden is, zal het in ieder geval niet (uitsluitend) om recent opgenomen materiaal gaan. Het is best mogelijk dat bijvoorbeeld Arlo Guthrie en Bob Dylan wel recent iets opgenomen hebben voor 'My name is New York', maar de kans is ook groot dat het om 'oud' materiaal gaat. En dan is het nog de vraag of het om eerder uitgebrachte opnamen gaat, of juist niet. Meer hier. ( Met dank aan Simon voor de tip!)

e-mail vanochtend ontvangen (met dank aan Marcel):

Hoi Tom, Gisteravond was ik bij het concert van Frank Boeijen (in Veenendaal). Voorafgaand aan zijn nummer 'Robert Zimmerman' had hij nog wat positieve woorden over Dylan. Laatst was hij er nog heen geweest (kennelijk het concert in Ahoy). 'Hij was beter dan ooit' , aldus Boeijen. 'En dat geeft de burger weer moed.' (Boeijen is zelf ook alweer 54 jaar). Leuk om weer wat positiefs te horen over een Dylan-concert; voor sommigen leek het haast wel mode om Dylan (en dan vooral zijn zang) af te kraken. Vriendelijke groet, Marcel

De laatste paar dagen komen er weer wat meer reacties op de blog, dank daarvoor! En ook de e-mails met tips en links stromen weer binnen. Dank! Laat maar komen, het is meer dan welkom.

2 opmerkingen:

CultureEye zei

Wist je dat er een kleine link is tussen Zappa en Dylan. Op Sheik Yerbouti wordt Dylan (goed) geimiteerd

tom zei

@Paul1987: ik weet 't, ik ken het album & de parodie. Erg geestig!

groet,

Tom