schuilen

Ik ben vanmiddag een aantal platenzaken afgelopen, op zoek naar die ene plaat. Helaas zonder succes. Dan heb ik altijd maar even de pest in, langer heeft geen zin.
Vanmiddag waren de straten wit van de hagel. 'Mevrouw Tom', de kinderen & ik zijn maar even een tweedehands boekwinkel ingelopen, mede om te schuilen. Niet dat het vertoeven in een antiquariaat een straf is, verre van zelfs.
Op een tafeltje, midden in de winkel, lag een stapel van een centimeter of veertig oude afleveringen van Pep. Dat zijn héél veel tijdschriften. Ik heb inmiddels drie oude afleveringen van Pep waarin Dylan voorkomt. Een uit 1969 met een stukje over The Hollies die Dylan coveren & een stukje over (de verschrikkelijke) Donovan waarin Dylans naam genoemd wordt. Een uit 1970 met daarin een cartoon van Dylan en een stuk over Dylans optreden op het Isle of Wight & Self portrait. Tot slot heb ik nog een aflevering uit 1972 met daarin een (getekende) poster van Dylan en een algemeen artikel over Dylan.
Ik heb lang gedacht dat dat het wel zo'n beetje moet zijn, veel meer afleveringen van Pep zullen er wel niet zijn waar Dylan in voorkomt.
De hagel buiten, de warmte binnen. Een uitgelezen kans om, tegen beter weten in, toch al die afleveringen van Pep door te bladeren & verdomd als het niet waar, bij een van de eerste exemplaren is het raak. Onder de titel 'Oud geluid in nieuwe stijl; Volksliedjes veroveren de wereld' twee pagina's over o.a. Pete Seeger, Donovan, Joan Baez en Dylan.
Het is niet veel wat er over Dylan in staat, maar aardig is het wel.
In Bob Dylan in Nederland 1965 - 1978 schrijf ik dat er vanaf mei 1965 langzaam wat aandacht komt voor Dylan in de Nederlandse media. Deze Pep is van niet lang daarna, van eind 1965.
Zo'n vondst maakt mijn dag goed, heerlijk vind ik dat. En ja, het kost veel tijd, steeds maar weer in kringloopwinkels & antiquariaten oude tijdschriften doorbladeren, maar als ik dan wat vind... Heerlijk.

O ja, voor ik het vergeet: Dylan schreef voor de film Lucky you het nummer 'Huck's tune'. Die film (dvd) ligt nu bij de V&D in de uitverkoopbakken, naast Gods and generals waar Dylan ''Cross the green mountain' voor schreef. De film Lucky you is te koop voor €2,50, de prijs van de film Gods and generals weet ik niet meer precies, maar veel kan het niet zijn.
Op de dvd van Gods and generals staat als bonus de videoclip van ''Cross the green mountain'.

P.S.: ik zie net op facebook (dank Anneke!) dat de webwinkel van de Volkskrant uitverkoop houdt. The Bob Dylan 60's collection (10 cd's, inclusief de Gaslight-cd!) kost nog slechts €23,95 en Not dark yet (5 cd) slechts €19,95.
The Bob Dylan 70's collection lijkt inmiddels uitverkocht, ik kan 'm in ieder geval niet terugvinden in de webshop. Zie hier.

2 opmerkingen:

yapyap zei

Ha Tom,
Waarschijnlijk typfout maar Not Dark Yet kost maar € 9,95!

tom zei

@YapYap: dank voor de correctie! €9,95 voor 5 cd's is natuurlijk (heerlijk) bespottelijk goedkoop!

Tom