rommelmarkt

'Mevrouw Tom' & in de kinderen wilden naar een rommelmarkt, niet eens zo ver van hier. Ik moet bekennen dat ik weinig zin zat om te gaan, rommelmarkten zijn verre van de ultieme vindplaatsen voor Dylanesque aanwinsten. Bovendien lijken de rommelmarkten de laatste jaren steeds meer rommel & steeds minder 'vondsten' te bevatten.
Een gezinsleven is geven & nemen. Ik ga mee met de gedachte 'we zien wel'.
Gek genoeg ben ik de eerste die iets koopt: Het Beste uit Reader's digest van augustus 1970. Daar staan een paar pagina's over Dylan in. Ik heb 'm al in de kast staan, maar voor €0,10 kan ik 'm toch niet op de rommelmarkt laten liggen. Wie weet welke onverlaat er dan mee aan de haal gaat.
Het mooiste moet nog komen.
Een ieder die wel eens rommelmarkten bezoekt kent de bananendozen vol elpees van James Last & de Kermisklanten, en de dozen vol singles van Mieke Telkamp & co. Meestal blader ik die dozen vluchtig door zonder ooit iets te vinden, zo ook vandaag. Uit één van die dozen pluk ik tot mijn stomme verbazing de single 'Give me love - (Give me peace on earth)' van George Harrison. Die single is - voor mij - vooral interessant omdat op de b-kant het nummer 'Miss O'Dell' staat. Al jaren gaat het gerucht dat Dylan de mondharmonica speelt op dit nummer. Het gaat om een Amerikaanse persing in goede staat. De vraagprijs van €2,- is zéér redelijk, maar bij het afrekenen blijkt de verkoper niet meer dan €1,- er voor te willen hebben.
Dik tevreden zoek ik 'mevrouw Tom' & de kinderen weer op.
En dan nog moet het mooiste nog komen.
Uit een andere doos vol singles van Mieke Telkamp & co. trek ik een singletje van The Cats. Je weet wel: palingsound - Volendam - nachtmerrie.
Dat singletje laat me volledig koud, maar wat wel interessant is, is dat het singletje in een hoesje zit dat er niet omheen hoort te zitten. Op het eerste oog is het een zogenaamde labelsleeve van CBS, ergens uit halverwege de jaren zestig. Dit hoesje komt me ergens vaag bekend voor, het is zeker geen gewone labelsleeve, op beide zijden staat reclame voor een aantal CBS EP's. Onder die EP's drie stuks van Dylan. En dan zie ik het logo op het hoesje: boven het logo staat 'Discos' en eronder nog een regeltje tekst waardoor het kwartje valt. Dit is een binnenhoes behorende bij de Spaanse EP 'Rainy day women #12 & 35' uit 1966!
Die Spaanse EP heb ik thuis in de kast staan, maar zonder de bijna onvindbare binnenhoes. En die binnenhoes vind ik uitgerekend op een rommelmarkt tussen de singles van Mieke Telkamp & co.
Voor €0,50 neem ik de single mee. Thuis zal ik de single van The Cats met eerbied in de prullenbak gooien, zo neem ik me voor. Of naar de kringloopwinkel brengen. Ik heb eindelijk de binnenhoes voor mijn Spaanse EP 'Rainy day women #12 &35', mijn dag kan niet meer stuk.
Volgende week weer naar een rommelmarkt?

Geen opmerkingen: