gestrekt

Regelmatige bezoekers zal het niet gek in de oren klinken: ik lig plat omdat zitten krom trek. De mini laptop zorgt ervoor dat ik ook liggend verbonden kan blijven met het net. De klinkt idealer dan het is, maar ik klaag het, het is tenslotte een mogelijkheid om hier te schrijven over Dylan.
Vanmiddag het boek Zapdansen van Roel Bentz van den Berg uitgelezen. Een aantal stukken kende ik uit het NRC Handelslad - waar ze allemaal in hebben gestaan, maar ik ben te lui om altijd alles maar te lezen - zoals het stuk over Dylans Chronicles. Dat is moet vlak voor de kerst van 2004 zijn geschreven & gepubliceerd in de krant. Roel Bentz van den Berg [RBvdB] roept eenieder er te op om Chronicles op het verlanglijstje te zetten.
Dylan komt veel vaker langs in Zapdansen, meestal toevallig, zoals je een oude bekende ineens in de rij ziet staan bij de bakker. Vooral het stuk waarin RBvdB citeert uit Dylans 'Dear landlord' vond ik aardig. RBvdB is sowieso een lezenswaardig schrijver, zo leerde ik van Zapdansen.
Nog even terug naar die bandjes die zich vernoemd hebben naar Dylans woorden. Via de e-mail begreep ik dat het niet helemaal duidelijk was waar The Savage rose linkt met Dylan. The Savage rose is te vinden in Dylans linernotes bij het album Highway 61 revisited.
RBvdB uitgelezen, op naar het volgende boek. Of eerst verder gaan met de half gelezen boeken op het nachtkastje, dat is altijd de twijfel.
Op het nachtkastje ligt o.a. de autobiografie van Joan Baez. Daar lees ik soms in, maar nooit te lang. Baez heeft best een aardig verhaal te vertellen - daar gaat het niet om - mijn probleem met het boek is dat Baez nogal gecharmeerd is van haar eigen ikkie. Daar kan ik slecht tegen.

Geen opmerkingen: