Dylan kort #784

Vergeet niet de stukken over Miss O'Dell, Original album classics en I'm in a cowboy band te lezen.
In 'Dylan kort #783' schreef ik over bandjes die zich vernoemd hebben naar een regel tekst, song- of albumtitel van Dylan. Daarin noemde ik Oh mercy, Judas priest en Blonde on blonde. Met dank aan Martijn kan ik daar Johan aan toevoegen, Johan begon ooit onder de naam Visions of Johanna. Met dank aan Simon kan ook Starry eyed and laughing worden toegevoegd aan de lijst. Ik begrijp van Simon dat deze band Dylans 'Chimes of freedom' heeft opgenomen.
Verder schoten mij nog te binnen: The Savage rose en John Wesley Harding. Schiet jou nog iets te binnen? Laat dan even een reactie achter of stuur een mailtje [tom_dylan@hotmail.com].
Harry over de 10 beste albums van 1981, met op 8 Shot of love, hier.
Vergeten aantekening (10 januari 2012): 'De uitzending van NCIS - vanavond op de buis - bevat Dylans "Things have changed". Ik moet de aflevering eerder hebben gezien. Dankzij "Things have changed" herken ik bewuste scène, de rest van de aflevering niet.'
De foto bij dit bericht is wederom een 'still' uit het filmpje van Dylans optreden tijdens de Critics' choice awards, niet van het matige filmpje dat steeds weer op youtube opduikt & weer verwijderd wordt, maar van de haarscherpe versie.
Gistermiddag heb ik weer een aantal malen naar 'Blind Willie McTell' geluisterd, de opname van de Critics' choice awards. Die versie nestelt zich steeds dieper in mijn bloedbaan, heerlijk vind ik 'm. Het verbaast mij dan ook dat er op het net wel over geschreven wordt, maar niet veel & ook niet onverdeeld positief. Blijkbaar is niet iedereen zozeer onder de indruk als ik.

Geen opmerkingen: