Dylan kort #790

Allereerst dank aan iedereen die in de laatste paar dagen een reactie op deze blog heeft achtergelaten.
In Amerika is de 4 cd box Chimes of freedom inmiddels uitgebracht, Nederland volgt over een paar dagen. In Amerika is ook een 2 cd-versie van Chimes of freedom verschenen. Als ik het goed heb begrepen, is deze 2 cd-versie alleen bij Starbucks te verkrijgen. Dat neemt niet weg dat deze 2 cd-versie ook op ebay opduikt. Ook op de 2 cd-versie is 'One too many mornings', het duet van Johnny Cash & The Avett Brothers (inclusief niet weggepoetste vocalen van Dylan) te vinden. Ik heb de indruk dat de 2-cd versie in Europa niet te verkrijgen zal zijn (maar het is goed mogelijk dat ik me vergis en / of dat de 2 cd-versie alsnog in Europa opduikt).
Gijsbert Kamer schrijft over het nieuwe album van Leonard Cohen & al schrijvende komt Dylan voorbij, zie hier. [Met dank aan Alja voor de tip!] Natuurlijk val ik over de op een na laatste alinea in Kamers stuk. Time out of mind is niet een statement van een oudere man die oog in oog staat met de dood & ook al klopt dit misschien wel voor een deel van Time out of mind, dan heeft dit nog niks te maken met de hoge leeftijd van Leonard Cohen.
Het is dinsdagavond, wanneer ik één stap buiten de deur zet, lijken de oogbollen gelijk te bevriezen. De ideale avond om in een comfortabele stoel te schuiven met leesvoer in de handen & muziek in de oren. Dat leesvoer is een oude aflevering van Isis, de muziek is Dylan. Ik heb wel zin in Another side of Bob Dylan, maar dat kan ook zo weer veranderen.

Geen opmerkingen: