Dylan kort #778

Dylan staat op 1 in de linkse top 2000, dat is kort samengevat het bericht dat momenteel - als je naar Dylan zoekt - het internet beheerst. Van Peter & Simon ontving ik een link naar de website van de Volkskrant. Een veel gelezen reactie is dat 'Like a rolling stone' helemaal niet 'links' is. Dat zijn mijns inziens, wel een kern van waarheid in, maar het is een verkeerde gedachtegang. Dat 'Like a rolling stone' op 1 staat in de linkse top 2000, zegt niks over 'Like a rolling stone', maar des te meer over de muzikale voorkeur van zichzelf links noemende mensen die ook nog eens de moeite nemen om te stemmen.
Meest opmerkelijke aan de linkse top 2000, ik schreef het hier al eerder, is dat 'It's alright, ma (I'm only bleeding)' er in staat. Bij mijn weten heeft 'It's alright, ma (I'm only bleeding)' nooit in de gewone top 2000 gestaan, wat voor mij reden genoeg is om die gewone top 2000 alles behalve serieus te nemen.
(Wie denkt, n.a.v. van bovenstaande, dat ik de linkse top 2000 wel serieus neem, moet ik teleurstellen.)
Frits over 'Like a rolling stone' in de linkse top 2000, hier.
Er zijn overigens nog véél meer berichten op het internet over Dylan & de linkse top 2000, maar het verhaal is eigenlijk steeds hetzelfde.

Voor degene die nog wel een paar covers kan verdragen (ik sla een rondje over), hier.

Ridder Roeland ontdekte in 2011 Dylan (en hoe!), da's mooi voor hem. Welkom bij de club. Zie hier.

Geen opmerkingen: