Chimes of freedom (= gehoord)

Op de facebook-pagina van Amesty international kunnen de 74 nummers van de in januari te verschijnen 4 cd-set Chimes of freedom beluisterd worden. (Dylans versie van 'Chimes of freedom' ontbreekt in deze 'luister-maar-alvast-versie')
Ik heb net alle 74 nummers - covers van nummers van Dylan - beluisterd, of liever bij het gros van de nummers ben ik begonnen met luisteren, maar haakte ik binnen een minuut af.
Ik had zo graag wat moois gevonden op Chimes of freedom, maar het mocht niet zo zijn. Niet ècht althans. Misschien ben ik een te grote zeiksnor om nog langer met serieuze oren naar covers van nummers van Dylan te luisteren.

En toch moet ik bekennen: ergens in de loop der jaren zijn er best een aantal aardige covers opgenomen, maar ze zijn nauwelijks op deze 4 cd's te vinden.
Okee, ik heb nog nooit een cover gevonden die ook maar in de verste verte kon tippen aan het origineel, maar ik zou zeker een stuk of 5 à 10 covers kunnen noemen - als ik even moeite doe - die het beluisteren waard zijn. [geen Byrds, geen Hendrix...]

Niet dat er helemaal niks op deze 4 cd's te vinden is dat ik nog wel een keer (half) wil horen, maar de oogst is wel erg mager. Van 74 tracks kom ik niet verder dan 3 (!) wel aardige covers. Niks wereldschokkends, gewoon wel aardig.
Welke drie?
Komen ze:
My morning jacket - 'You're a big girl now'
Darren Criss featuring Chuck Criss of Freelance whales - 'New morning'
Caroline Chocolate Drops - 'Political world'

En als ik echt héél erg mijn best doe, kan ik er nog 3 noemen. Minder goed, maar kan er nog mee door (ik hoef ze niet nog een keer te horen, één keer was wel weer genoeg):
Steve Earle / Lucia Micarelli - 'One more cup of coffee'
Flogging Molly - 'The Times they are a-changin''
Lucinda Williams - 'Tryin' to get to heaven'
Dat is het dan ook wel.

Ja, ik ben een zeikerd, ik weet er niks van. Mijn oren zijn vuil & ik weet goed niet van slecht te onderscheiden. Reden genoeg om zelf naar de facebook-pagina van Amnesty international te surfen om te luisteren, om zelf te oordelen.

En ik had het zo graag mooi gevonden...
Helaas.
Ik baal er zelf misschien nog wel het meest van.

1 opmerking:

Ed zei

Kom, kom Tom, het komt allemaal goed. Heb ze zelf nog niet beluisterd (ik wacht rustig op de cd-box), maar ik ken toch aardig wat covers die de moeite waard zijn. The soundtrack van I'm Not There bevat een aantal bijzondere covers, zou ik zo zeggen.