Dylan kort #776

'All the merry little elves can go hang themselves'. (Huck's tune)

Allereerst een waarschuwing: wanneer ik met google zoek naar Dylan, kom ik een heleboel sites tegen. Momenteel zitten daar veel sites bij die ogenschijnlijk een bericht over Dylan bevatten. Bij het doorklikken naar de site kom ik op een site met niet zozeer een bericht over Dylan, maar een onsamenhangende serie woorden. Na het bezoek aan zo'n site, bleek er spyware op mijn computer te staan.
Wanneer je via google zoekt, zie je onder de titel een aantal regels tekst uit het bericht waarnaar verwezen wordt. Bestaan deze paar regels tekst uit een aantal onsamenhangende zinnen, dan kun je het beste niet doorklikken naar bewuste website.

BDA Records brengt in februari de cd Bob Dylan: Carnegie Chapter Hall op de markt. Deze cd bevat opnamen van Dylans concert op 4 november 1961. Door een of meerdere mazen in de wet, is het blijkbaar mogelijk om dit uit te brengen.

NRC Handelsblad van vandaag bevat een column van Margriet Oostveen. De titel boven de column - 'Protestlied' - doet mij het ergste vermoeden. En terecht, zo blijkt. De column gaat over een of ander protestlied van het bandje van René Zwaap.
'Een mondharmonica scheurt het nummer à la Bob Dylan open.' Staat er. Dat is nog vrij onschuldig. Maar dan, sta me bij: 'Wil hij de protestsong werkelijk nieuw leven inblazen? Dat wil hij. "Muziek van interventie", noemt Zwaap het plechtig, met een kuchje. Dylan. Armand. Boudewijn de Groot, weetjewel.'

Van Marcel ontving ik onderstaande e-mail, waarvoor dank!

Hoi Tom, In de nieuwe Mikrogids staat op pag 38 en 39 de persoonlijke top 10 van Matthijs van Nieuwkerk. Op 3 staat bij hem 'Just like a Woman'. Van Nieuwkerk zegt er ook wat over, onder meer: 'Als diepe buiging naar zo veel ontroering, zo veel poëzie en zo veel woede kies ik het nummer 'Just like a Woman'. Alleen de titel al. De wereld die daarachter zit. Dylan beschreef het allemaal.' Aardig gezegd van Matthijs, al heb ik hem (Matthijs) niet zo hoog zitten. Daarvoor bood hij dit voorjaar veel te weinig tegengas toen Dylan in DWDD werd bekritiseerd door twee zogenaamde kenners. Vriendelijke groet, Marcel

Slechts op nummer 3, Matthijs? Foei!

Eerder vandaag kwam de instrumental 'It's all dangerous to me' voorbij, nu is het 'I'm not there'. Heerlijke muziek. Genoeg om een top 10 volledig mee te vullen.

1 opmerking:

Unknown zei

Hi Tom, Ik volg nu met veel plezier geruime tijd je blog. Hulde , hulde om zo veel tijd te steken in het beluisteren van covers. Meestal is het nada. Ik ben erg benieuwd wat er in huize Tom tijdens de Kerstdagen gedraaid gaat worden. Speciale Dylan songs of ook een verdwaalde Kerst CD uit de USA?