Twee concerten in Nederland, één in België

Van 10 oktober tot en met 28 november trekken Bob Dylan en zijn band door Europa voor een serie van 33 concerten. Dylan zal concerten geven in onder andere Duitsland, Frankrijk, Italië, Engeland, Nederland en België.
Gisteren doken de eerste data voor de nu op Dylans officiële website aangekondigde tournee op. De geplande tournee begint op 10 oktober met een concert in Oslo, Noorwegen en eindigt met drie concerten in de Royal Albert Hall in Londen op 26, 27 en 28 november. De laatste keer dat Bob Dylan in de Royal Albert Hall speelde, was tijdens de tournee van 1966. De twee laatste concerten - op 26 en 27 mei 1966 - van die inmiddels beruchte tournee vonden plaats in dezelfde Royal Albert Hall waar Dylan nu ook een Europese tournee zal afsluiten, dit keer met een serie van drie concerten.
Op 30 en 31 oktober staan Bob Dylan en zijn band op het podium van de Heineken Music Hall in Amsterdam. Het tweede concert in Amsterdam zal precies 49 jaar na Dylans befaamde concert in The Philharmonic Hall in New York - in 2004 uitgebracht als The Bootleg series vol. 6 - plaats vinden.
Na de concerten in Amsterdam geeft Dylan zes concerten in Italië. Na de Italiaanse concerten volgt een concert, op 10 november, in Vorst Nationaal in Brussel, België.
Daarna volgen nog concerten in Frankrijk, Luxemburg, Schotland en Engeland.
De voorverkoop van de toegangskaarten voor het overgrote deel van de concerten begint - volgens Dylans officiële website - morgen. Zowel op de website van ticketmaster als van de Heineken Music Hall heb ik nog niks kunnen vinden over de start van de voorverkoop van de kaarten. Mogelijk dat deze websites later vandaag bijgewerkt worden.
Mocht iemand iets weten over de start van de voorverkoop, dan hoor ik dat graag.

Europese tournee 2013:
oktober:
10. Oslo, Noorwegen
12. Stockholm, Zweden
13. Stockholm, Zweden
15. Kopenhagen, Denemarken
16. Kopenhagen, Denemarken
18. Hannover, Duitsland
19. Hamburg, Duitsland
20. Hamburg, Duitsland
22. Düsseldorf, Duitsland
24. Berlijn, Duitsland
25. Berlijn, Duitsland
28. Genève, Zwitserland
30. Amsterdam, Nederland
31. Amsterdam, Nederland
november:
2. Milaan, Italië
3. Milaan, Italië
4. Milaan, Italië
6. Rome, Italië
7. Rome, Italië
8. Florence, Italië
10. Brussel, België
12. Parijs, Frankrijk
13. Parijs, Frankrijk
16. Esch-sur-Alzette, Luxemburg
18. Glasgow, Schotland
19. Glasgow, Schotland
20. Glasgow, Schotland
22. Blackpool, Engeland
23. Blackpool, Engeland
24. Blackpool, Engeland
26. Londen, Engeland
27. Londen, Engeland
28. Londen, Engeland

aanvulling 13.00 uur: De kaarten voor het concert op 30 oktober gaan morgen in de verkoop. De kaarten voor 31 oktober gaan nog niet in de verkoop. Het lijkt er op dat concertorganisator Mojo nog even wacht met de verkoop van de kaarten voor het tweede concert. Mogelijk willen ze pas met de verkoop van deze kaarten beginnen nadat is gebleken dat er voor het concert op 30 oktober voldoende kaarten verkocht zijn.
Op de websites van alle grote kranten staat inmiddels min of meer hetzelfde bericht (zie bijvoorbeeld hier). Die berichten zijn gebaseerd op informatie van Mojo, in al die berichten is er alleen sprake van het concert op 30 oktober.
Inmiddels staat het concert ook aangekondigd op de website van de Heineken Music Hall, zie hier. De kaarten kosten €65,- exclusief service kosten.
De kaarten voor het concert in België gaan zaterdag in de voorverkoop, zie hier. De kaarten kosten tussen de €64,- en €74,- per stuk (inclusief reserveringskosten, maar exclusief 'mobiliteit-  en verzendingskosten').
Ook op de website van Vorst Nationaal staat het concert inmiddels aangekondigd, zie hier.

2 opmerkingen:

Ronald S zei

Ik heb net 2 kaarten voor de woensdag besteld. Ik kan nu eigenlijk al niet meer wachten.

Anoniem zei

Het concert in Vorst National zijn allemaal zitplaatsen. Ook worden er meerdere VIP arrangementen aangeboden, maar (nog) geen meet & greet :-).