Dylan kort #1031

De setlist van 29 juni is identiek aan de setlist van 27 juni (zie 'Dylan kort #1030').
De Soundtrack van Inside Llewyn Davis komt op 17 september uit en bevat een niet eerder uitgebrachte studio-versie van 'Farewell' van Bob Dylan. Zie hier.
The Drawn Blank Series staan weer even in de aandacht met dank aan Radio 1. Door deze aandacht voor Dylans teken- en schilderwerk bedacht ik me dat ik nog vergeten was te melden dat in (waarschijnlijk) september er 12 door Bob Dylan gemaakte portretten tentoon gesteld zullen worden in The National Portrait Gallery in Londen. (De website van The National Portrait Gallery geeft aan dat de catalogus - onder de titel Face value -  vanaf augustus te verkrijgen is. Amazon geeft een verschijningsdatum van 2 september.)
In de Volkskrant van gisteren staat een stuk over de Noorse auteur Jo Nesbø. Nesbø vertelt onder andere dat de hoofdpersoon (Harry Hole) uit zijn boeken van dezelfde muziek houdt als hij zelf, onder andere de muziek van Bob Dylan. Nesbø: 'Er is een lied van Bob Dylan, "Boots of Spanish leather". Het heeft niet echt een refrein. Het gaat over iemand die op reis gaat en iemand die achterblijft. Een emotionele dialoog. Is er iets dat ik je kan sturen, dat je aan mij doet denken? Eerst is het antwoord: kom zelf naar mij terug, en meer van dat moois, maar de laatste zinnen luiden: "And yes, there's something you can send back to me. Spanish boots of Spanish leather. Het zou het liefdesverhaal kunnen zijn van Harry en zijn geliefde. Hij zoekt iets wat hij haar kan geven, maar twijfelt eraan of hij haar wel iets te bieden heeft. Daarom verlaat hij op een bepaald ogenblik haar, en Oslo. Hij kan haar en haar familie niets goeds brengen, alleen pijn, dus besluit hij weg te gaan.' Vervolgens praat Nesbø over de eenvoud van Dylans muziek en hoe hem dit pas later raakte. Een aardig stukje. Ik heb nog nooit wat van Jo Nesbø gelezen ( en thrillers zijn niet bepaald mijn ding), maar dankzij dit stukje in de Volkskrant van gisteren overweeg ik toch om eens wat van de man te lezen. [met dank aan Alja en Simon voor het sturen van de scans]

De afbeelding bij dit bericht komt uit Autovisie nr. 5, 2008.

Geen opmerkingen: