Bob Dylan's Greatest hits vol. II (Audio Fidelity)

Het wachten heeft lang geduurd. Aanvankelijk zou de door Steve Hoffman geremasterde versie van Bob Dylan's Greatest hits vol. II (Audio Fidelity AFZ2 145) verschijnen in april. Dat werd al snel mei en uiteindelijk juni. Dat wachten is nu voorbij, aan het eind van de ochtend viel de enveloppe met daarin een fonkelnieuwe versie van Bob Dylan's Greatest hits vol. II door de brievenbus.
Ik heb deze cd net voor het eerst gedraaid en de eerste indrukken zijn overweldigend. Ik kan me niet herinneren dit album in zo'n goede geluidskwaliteit te hebben gehoord. Scherp en helder. Vooral op de nummers waarop Bob Dylan begeleid wordt door een band, is dit erg goed hoorbaar (de bas!)
Er is - naast de geluidskwaliteit - één groot verschil tussen deze versie van Bob Dylan's Greatest hits vol. II en originele uitgave van dit album: op het originele album vloeit het applaus aan het eind van 'Tomorrow is a long time' over in de eerste noten van 'When I paint my masterpiece'. Op deze nieuwe versie van Bob Dylan's greatest hits vol. II is dat niet het geval, de nummers zijn door een korte stilte van elkaar gescheiden.
De net door Audio Fidelity uitgebrachte versie van Bob Dylan's Greatest hits vol. II is niet goedkoop, maar voor je geld krijg je wel een uitstekend klinkende versie van dit album.

Geen opmerkingen: