Dylan kort #480

Vergeet niet het interview met David Pichaske hieronder te lezen.
The Bohemes hebben een videoclip gemaakt bij hun nummer Up the modern world, twee keer raden: ze tonen in de clip stukken karton met daarop woorden. Inspiratie gevonden bij de openingsscène van Dont look back. De hoeveelste videoclip is dit die geïnspireerd is op deze ene scène?
Een nieuwe release voor deze zomer: Revival van Rhythms del mundo met daarop o.a. een bijdrage van Dylan: A Hard rain's a-gonna fall. (releasedatum: 6 augustus volgens bol.com, 17 augustus volgens amazon.com) Even op volgorde van vinden, eerst vond ik deze site, waarop geen vermelding van welke bijdrage Dylan aan dit album levert. (Achteraf blijkt het afgebeelde hoesje ook niet te kloppen), na wat verder speuren, vond ik deze site, waarop keurig vermeld wordt dat Dylans bijdrage A Hard rain's a-gonna fall zal zijn. Maar dan wil ik ook weten om welke versie van A Hard rain's a-gonna fall het zal gaan. Even heb ik de hoop dat het om de 'nieuwe' versie uit 2007 zal gaan, maar dat is niet het geval. Hier kunnen fragmenten van een halve minuut beluisterd worden van alle bijdragen. Het gaat om de versie van A Hard rain's a-gonna fall die ook op The Freewheelin' Bob Dylan te vinden is, maar dan met een Cubaans muzikaal sausje eraan toegevoegd. De opbrengst van de plaat gaat naar Haïti.
Ernst Janzs zingt Huiswaarts, een vertaling van Tomorrow is a long time, te zien / horen op youtube.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

The Bohemes hebben ook duidelijk laten weten dat dit een knipoog is in de richting van Bob Dylan.
Overigens blijkt deze haagse band wel iets beter op de hoogte zijn dan deze blog aangezien dit geïnspireerd is op de videoclip (één van de eerste ooit) van het nummer Subterranean Homesick Blues wat toch ieder beetje Bob Dylan fan zou moeten weten.

tom zei

Beste Dingersfingers,

Je schrijft: "Overigens blijkt deze haagse band wel iets beter op de hoogte zijn dan deze blog aangezien dit geïnspireerd is op de videoclip (één van de eerste ooit) van het nummer Subterranean Homesick Blues wat toch ieder beetje Bob Dylan fan zou moeten weten." waarmee je jezelf onsterfelijk belachelijk maakt. Er is geen videoclip van Subterranean homesick blues, er is wel een opneningsscène van de film Dont look back regelmatig uitgezonden als videoclip, dat is iets heel anders. Misschien wordt het tijd dat je je huiswerk gaat doen voor je reacties plaatst die kant nog wal raken.

Tom

dingersfingers87 zei

Oke Tom mijn excuses bij deze ik was slecht geïnformeerd.. maar het neemt nog niet weg dat ik niet begrijp wat er verkeerd aan is dat een band zich laat inspireren door Bob Dylan of een verwijzing ernaar maakt net als Bob Dylan deed met zijn voorbeelden/helden (Rimbaud, Woody Guthrie, Leadbelly, etc.), ook al is het al 100 keer eerder gedaan er zijn toch mensen/generaties die het weer voor de eerste keer zien en gelukkig maar, i.p.v. het na doen van (imo) top 40 hitbandjes of amerikaanse ongeïnspireerde narcisten.

tom zei

beste dingers,

Er is niks mis met de clip van The Bohemes met daarin een knipoog naar Dylan. Ik gun deze band alle succes van de wereld. Feit is wel dat verwijzen naar de opneningscène van Dont look back ongeveer net zo origineel is als op de voorkant van de albumhoes een foto van de bandleden die een zebrapad overlopen te plaatsen.
Voor de mensen die een verwijzing naar Dont look back voor het eerst zien in de clip van the Bohemes is het allemaal prima, voor de kijkers die de verwijzing voor de -tigste keer zien, een open deur.
Nogmaals: prima clip, maar ik heb het al zo vaak gezien.

groet,

Tom