Dylan kort #1268

John Cohen, muzikant en fotograaf, is op 87-jarige leeftijd overleden. Er zijn vele lijntjes tussen John Cohen en Bob Dylan te trekken. Ik trek er vier:
1. John Cohen interviewde in de zomer van 1968, samen met Happy Traum, Bob Dylan voor Sing Out! Het is een van de meest lezenswaardige interviews uit Dylans carrière.
2. John Cohen maakte vele foto's van Bob Dylan. Zijn foto's zijn onder andere te vinden op de hoes van Self Portrait, in het songboek van New Morning, in het boekwerk bij Another Self Portrait en in de boeken Young Bob en Here And Gone.
3. in 2001 verscheen de door John Cohen samengestelde cd There Is No Eye: Music For Photographs, de soundtrack bij het gelijknamige fotoboek. Op dit album staat een opname van "Roll On John" door Bob Dylan.
4. in de documentaire No Direction Home vertelt John Cohen over de dagen vlak nadat Bob Dylan in New York aankwam. Daarnaast is in deze documentaire een stukje door John Cohen geschoten film te zien van een jonge Bob Dylan.

"Ik dacht alleen maar aan Bob Dylan, en verstand van architectuur heb ik nauwelijks." Berend Sommer over Roskilde, Bob Dylan en architectuur, zie hier. [met dank aan Dirk]
Great Continental Railway, in de aflevering over Odessa wordt Bob Dylan genoemd, zie hier (49:40). [met dank aan Bart]
The Very Hard Bob Dylan Quiz, 20 vragen. Zie hier. Hoeveel antwoorden heb jij goed? Laat het weten in een reactie bij dit bericht. [met dank aan Martijn]
Ilse de Lange heeft een nieuw album uitgebracht. Dat album is geproduceerd door T. Bone Burnett. Dagblad van het Noorden van 13 september: "Van Burnett, die ooit onder meer gitaar speelde bij Bob Dylan, was ze ook onder de indruk." [met dank aan Hans]
"Falen is goed", Patti Smith & de Nobelprijs, zie hier.
60s Dylan speelt op 11 oktober in Westervoort, zie hier.

11 opmerkingen:

Frans zei

17 goed. Die vraag over Beethoven had ik eigenlijk wel moeten weten. Te lang niet naar Highway 61 geluisterd.

Bart DV zei

11/20

Jochen zei

19/20 "GREAT SCORE! You know your Bob Dylan, so take a bow and start bragging to your mates!"
Bij deze.

Jurgen Konniger zei

Hoi Tom, ik had 13 van de 20 vragen goed. En jij? Groeten, Jurgen

Anoniem zei

18
Simon

Edo zei

15 van de 20 had ik goed.

tom w zei

19 v.d. 20 Jurgen. Ik ging de mist in bij de vraag over "We Are The World".
groet,
Tom

Unknown zei

15/20 goed resultaat toch

Frans zei

Die van We Are the World had ik ook fout. Maar ik denk dat Dylan fans gewoon niet naar dat nummer luisteren. En die van de Travelling Wilburys ook, die plaat staat ook nog steeds op mijn verlanglijstje.

Silvester van der Pol zei

16/20 en niks opgezocht of zo.

bobcat1963 zei

19 v.d. 20 Jurgen. "We Are The World" is niet echt mijn favoriete performance ;-).