Dylan kort #1266

Rob Stoner, bassist tijdens Rolling Thunder Revue, plaatste op 27 augustus jl. een foto van zichzelf met Dylan-bassist Tony Garnier op Facebook en de mededeling dat Garnier op 14 september Stoner vervangt tijdens een concert. In een reactie bij dit bericht zegt Sally Kirkland: "i love tony garnier so much. is he not touring with bob?" waarop Stoner het volgende antwoord geeft: "Dylan's cutting back on the relentless gigging." Zie hier.
Dit lijkt een bevestiging te zijn van wat het uitblijven van de aankondiging van nieuwe concerten al deed vermoeden: het ziet er naar uit dat Bob Dylan niet meer zoveel zal touren als hij in de afgelopen decennia heeft gedaan. Geef hem eens ongelijk. De man is 78 jaar oud, hij heeft duizenden concerten over de hele wereld gegeven. Het is ook een keertje klaar.
Hollis Brown: op 25 september treedt deze band op in het Der Aa-Theater in Groningen. Over deze band zegt de website van dit theater: "De bandnaam is vernoemd naar Bob Dylan’s nummer 'The Ballad of Hollis Brown' en ook muzikaal gezien is Dylan nooit ver weg." Het glossy Agenda schrijft n.a.v. hetzelfde optreden over deze band: "Ze zijn vernoemd naar Bob Dylan’s nummer 'The Ballad of Hollis Brown', maar denk muzikaal gezien vooral aan Neil Young & Crazy Horse (het soms hoekige gitaarwerk), Israel Nash, Tom Petty and The Heartbreakers, The Decemberists en zelfs een vleugje Black Crowes om maar wat dwarsstraten te noemen."
Wonderlijk. [met dank aan Hans]
De soundtrack van de nieuwe Ken Burns-film Country Music bevat "Girl From The North Country" door Bob Dylan en Johnny Cash, zie hier.
Arno Kantelberg in de Volkskrant van  30 augustus (online) en 31 augustus (papier): "Waar zou Bob Dylan zijn zonder zijn Wayfarer of The Ramones zonder hun leren jacks?" Zie hier. [met dank aan Hans]

1 opmerking:

Frans zei

Aan alles komt een eind, zelfs aan iets wat ze de Never Ending Tour noemen. En het is natuurlijk wel weer typisch Dylan dat de tour net zo geruisloos zou eindigen als ie is begonnen. 't Is mooi geweest en wie weet, misschien komen er in de toekomst toch nog wat concerten. Zo niet, ook goed.