Dylan vinden waar hij niet of nauwelijks is #118

Op de platenbeurs in de IJsselhallen in Zwolle stuitte ik in een eurobak op een elpee met de rechts afgebeelde tekening. Eerste gedachte: dit is Bob Dylan. De Dylan van 1966. Misschien de Dylan van 1981.
Ergens deed de tekening mij ook denken aan het getekende portret van Bob Dylan dat soms de cover van fanzine Desolation Row sierde (zie hier).
Bij betere bestudering van de plaat bleek het niet om een portret van Bob Dylan te gaan, maar van de Russische muzikant Andrei Makarevich. De tekening staat op de hoes van zijn elpee... Geen idee hoe die elpee heet. De titel staat wel op de hoes, maar alleen in het Russisch en Russisch begrijp ik niet. Het enige wat ik over deze plaat kan vertellen, is dat 'ie uit 1989 is.
Op de achterzijde van de hoes staat nog een foto van Andrei Makarevich. Daarnaast worden de songtitels en een korte hoestekst gegeven. Beide staan er zowel in het Russisch als het Engels op. Geen songs van Bob Dylan op dit album en in de hoestekst wordt Bob Dylan ook niet genoemd (The Beatles wel). Bob Dylan is niet te vinden op dit album, behalve dan in de ogen van deze Dylan-liefhebber in de tekening op de voorzijde van de hoes.

Geen opmerkingen: