Dylan kort #1262

Setlists: 10 juli, 12 juli, 14 juli. De laatste drie setlists van de Europese zomertour bevatten enkele verrassingen, zoals "Ballad Of A Thin" als openingssong in plaats van "Things Have Changed" en "Will The Circle Be Unbroken?" op de veertiende dat Bob Dylan samen met Neil Young bracht. Er staan meerdere video's van dit duet online, zie hier en hier en hier en hier. [met dank aan Rob en Sjon]
Omdat er nog geen nieuwe concerten zijn aangekondigd op Bob Dylans website duiken de geruchten op het internet op:
1. Bob Dylan gaat met pensioen
2. Bob Dylan gaat de studio in voor het opnemen van een nieuwe plaat
3. Bob Dylan schrijft aan Chronicles vol. 2
Zoals altijd wankelen de geruchten op het ene been van de vrees (pensioen) of het andere been van de hoop (nieuw album, Chronicles vol. 2). Stel dat Bob Dylan inderdaad zijn mondharmonica aan de wilgen hangt, dat hij besluit dat het mooi geweest is, dat het tijd is voor een beetje rust, dan kan ik hem geen ongelijk geven. Hij is 78 jaar.
Stel dat Bob Dylan de studio induikt voor het opnemen van een nieuw album, dan kan ik dat alleen maar toejuichen, laat maar komen dat album. (Chronicles vol. 2 geloof ik niet meer in, moet ik bekennen).
Er is nog een mogelijkheid: er wordt niet gewerkt aan een nieuw album, Chronicles vol. 2 of enig ander project. Ook gaat Dylan niet met pensioen. De aankondiging van nieuwe tourdata laat simpelweg iets langer dan gebruikelijk op zich wachten.
Wat het gaat worden weet ik niet. Afwachten is de enige optie. Ondertussen draai ik het Montreal-concert van The Rolling Thunder Revue; The 1975 Live Recordings. 
Ik vermaak me uitstekend.

Dylan en de Tour de France: Spraakmakers op radio 1 (12 juli) tussen 10 en 11 uur 's ochtends. Rond 29 minuten heeft Frits Spits het over de verschillende Dylans die in de tour rijden met - uiteraard - een verwijzing naar Bob Dylan (vanaf 29 minuten), luister hier. [met dank aan Hans] Zie ook hier.
Live in The Shack: Bob Dylan Undercover, zie hier.

Vergeet niet onderstaande stuk over "Sign Language" van Jochen Markhorst te lezen.

1 opmerking:

Frans zei

Aangezien Dylans platen meestal in een zoek en een vlucht worden opgenomen en Chronicles verscheen terwijl hij never ending aan het touren was, kunnen we optie 2 en 3 wel bij het grof vuil zetten, lijkt me. Blijft optie 1 over, maar de opnames die ik heb gezien van Roskilde, eindelijk echt professioneel gefilmd, laten iemand zien die nog steeds overduidelijk plezier heeft in het optreden. Maar misschien moet hij het gezien zijn leeftijd rustiger aan gaan doen, dat kan. Vorig jaar zag ik de afscheidstournee van George Clinton, totaal andere muziek, maar hij is even oud als Bob. George had er ook nog steeds zin in, maar moest om gezondheidsredenen stoppen met touren. Dus ja, de jaren gaan tellen, dat lijkt me het meest waarschijnlijk.