Dylan kort #1231

Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story by Martin Scorsese: volgens de website van het tijdschrift Rolling Stone zal de documentaire over Bob Dylans Rolling Thunder Revue waar Martin Scorsese nu ruim tien jaar aan werkt, als ik me niet vergis, op Netflix te zien zijn. Je hoeft de videorecorder nog niet scherp te zetten, pas over enkele maanden wordt een aankondiging van de uitzending op Netflix van Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story by Martin Scorsese verwacht... In deze documentaire zal een Dylan-interview zitten zoals dat ook in No Direction Home zit: (redelijk) recent en afgenomen door Jeff Rosen. Het artikel op de website van Rolling Stone hint naar plannen van Sony om een boxset met muziek van The Rolling Thunder Revue uit te brengen. Zie hier en hier.
Escape at Dannemora: in de eerste serie van deze nieuwe serie is "Girl From The North Country" van Nashville Skyline te horen. [met dank aan Dirk]
"Luc Devos toont zijn passie voor Bob Dylan in de bibliotheek van Meulebeke", zie hier. Helaas is het hele artikel alleen te lezen voor abonnees.
Isle of Wight: Deze zomer is het vijftig jaar geleden dat Bob Dylan optrad op het Isle of Wight-festival. De website van Isle of Wight Radio hint naar een mogelijke terugkeer van Bob Dylan naar het festival dat dit jaar 13 tot en met 16 juni zal plaatsvinden. Het past is Dylans tourschema... Zie hier.
Woodstock: Het is deze zomer ook vijftig jaar geleden dat Woodstock plaatsvond. Uiteraard wordt het festival dit jaar dunnetjes overgedaan om dit te vieren. Er is hoop dat Bob Dylan dit keer wel komt. Zie hier. Bob Dylan was er in 1969 niet bij, maar in 1994, tijdens het 25-jarig jubileum, wel. Niet zo heel lang geleden verscheen een zogenaamde grijze cd met opnamen van Dylans Woodstock-optreden. Bob Dylan op Woodstock '94, zie hier.

4 opmerkingen:

Unknown zei

Die boxset zou geweldig zijn Tom. Een herkansing. De bootleg serie nummer 5 was een aanfluiting. Destijds uitgebracht zonder historisch besef voor de materie en gebruik gemaakt van een te grote botte montageschaar. Hoe kan je zo'n document uitbrengen en bijvoorbeeld het openingsnummer 'Masterpiece' negeren? Ben benieuwd als de box komt wat ze ervan maken. Wellicht in de vorm van 1966 box... Maar dan hoop ik wel met een prachtig boekwerk erbij.

tom w zei

Hoi Arjan,

Ik hoop dat je gelijk krijgt, dat het net zo iets gaat worden als die 1966-box, maar dat verwacht ik niet, eerlijk gezegd. Die 1966-box "moest" uitgegeven worden i.v.m. het bijna verlopen van de copyrights op die opnamen. Dat geldt voor de 1975-opnamen voorlopig nog niet (pas in 2025).
groet,
Tom

Frans zei

Aan de andere kant: de vorige Scorsese documentaire ging ook gepaard met een nieuwe Bootleg Series. Vanuit marketing-oogpunt is het een slimme zet: nieuwe Scorsese film plus nieuwe Bootleg-aflevering. En die multi-CD box sets zijn iets van de laatste jaren, die had je in de tijd dat Live 1975 uitkwam nog vrij weinig. Ik ben het met Arjan eens dat daar nog wel een inhaalslag valt te maken. Zeker als er ook filmbeelden bij zitten. (Sony, lezen jullie mee? ;)

tom w zei

Frans,
Dat er een soundtrack gaat komen is wel haast zeker, lijkt mij. Maar ik geloof nog niet in een box met alle opnamen van Rolling Thunder Revue, net zoals er van 1966 is verschenen. (Dat neemt niet weg dat Sony dat wat mij betreft natuurlijk wel mag uitbrengen...)
Of Sony meeleest? Geen idee.

Tom