aantekening #6963

Tales Of Ordinary Madness is het derde boek van Charles Bukowski waar ik Bob Dylan in vind. In het verhaal "Notes of a potential suicide" schrijft hij: "Bob Dylan affects me as overacting while Donovan appears to have real style."
Het feit dat ik het totaal oneens ben met Bukowski doet niets af aan mijn bewondering voor deze schrijver.

~ * ~ * ~ * ~

Een mens moet blijven lezen. Ik heb net een boek uit ergens eind jaren zestig of zo besteld van een schrijver waar ik nog nooit van had gehoord omdat ik ergens heb gelezen dat een van de verhalen in dit boek is opgedragen aan Bob Dylan.
Dat had het boek The Wheel Of Love and Other Stories van Joyce Carol Oates kunnen zijn. Het verhaal "Where Are You Going, Where Have You Been?" in dit boek is immers opgedragen aan Bob Dylan, maar het is niet dit boek dat ik vandaag heb besteld. Het is een ander boek. Nederlandstalig.

~ * ~ * ~ * ~

Waar komt toch die absurde fascinatie die ik heb voor romans, verhalen- en dichtbundels waar Bob Dylan in genoemd wordt vandaan? Ik weet het niet. Ik weet wel waar het toe kan leiden: kasten vol met boeken waarin een of twee keer de naam Bob Dylan staat. Het is echt waar. Het bewijs staat hier op zolder.

1 opmerking:

Frans zei

Een man werd gehypnotiseerd om te denken dat hij Bob Dylan was...
Komt uit Hypnose van Lars Kepler, waar Dylan even verderop ook nog even ter sprake komt. Als je van thrillers houdt, is dit boek, dat ik vaak genoeg voor weinig in de kringloopwinkels zie liggen, zeker de moeite waard.