David Bowie

Het is vandaag 72 jaar geleden dat David Bowie werd geboren. Op zijn album Hunky Dory (1971) staat het nummer "Song For Bob Dylan". Dat ontdekte ik een jaar of vijfentwintig geleden. Sindsdien pak ik zo nu en dan Hunky Dory uit de kast om "Song For Bob Dylan" te draaien.
Wat ik voor vandaag niet wist is dat Bowie Dylans "Trying To Get To Heaven" heeft gecoverd. Dat kan hier beluisterd worden. Ik heb werkelijk geen flauw idee of Bowie vaker een nummer van Bob Dylan gespeeld heeft, of dat het bij deze ene - naar mijn smaak toch wat mislukte - cover is gebleven.
Vanavond pak ik maar weer eens Hunky Dory uit de kast en draai ik "Song For Bob Dylan".

aanvullingen 9 januari:
Jaap wees mij op nog twee Dylan-covers door David Bowie (zie reacties bij dit bericht).
David Bowie - "Like A Rolling Stone", zie hier.
Tin Machine - "Maggie's Farm", zie hier.
[met dank aan Jaap]

3 opmerkingen:

Jaap zei

Ha Tom
Ik ken nog twee Dylan covers door David Bowie:
Like a Rolling Stone op het album Heaven and Hull van Mick Ronson (zijn voormalig gitarist maar ook gitarist tijdens Rolling Thunder) +
Maggies Farm met zijn band Tin Machine eind jaren tachtig/begin jaren negentig.

tom w zei

Dank voor de tip, Jaap. Ik ga kijken of ik die twee covers ergens kan vinden.
groet,
Tom

Anoniem zei

Hoewel ik jouw huiver voor covers van Dylan nummers deel, en slechts zelden daardoor wordt gecharmeerd (al heb ik er mij met mijn vroegere bands aan bezondigd, live werkt het toch altijd wel lekker), vind ik de cover van Bowie erg doorleefd, hoewel de instrumentatie wat te traditioneel is, zeker voor zijn maatstaven... En in het licht van zijn overlijden raakt het me zeer, maar dat vertroebelt misschien mijn perceptie.
groet hans altena
(En wat verlang ik naar een nieuw album van originele songs van Dylan! Ben al dat gerecycle wat zat, hoewel ik nog steeds geniet van de laatste dubbel elpee More etc.)