Highway 61 dochters #1

Op de kaft van mijn boek Laat mij vandaag vergeten tot morgen; de Bob Dylan aantekeningen 2012 - 2013 prijkt een foto van mijn dochter die staart naar de achterzijde van de hoes van Highway 61 revisited. Deze foto is gemaakt door 'mevrouw Tom' op een mooie, zonnige dag in de achtertuin, in de zomer van 2012. Voor diegene die alles willen weten: ze heeft een Canadese persing uit de jaren zeventig van Highway 61 revisited vast. Op de dag dat de foto werd genomen, was ze zes en half jaar oud en kon ze geen woord Engels lezen. Ze las de tekst - speciaal voor de foto - fonetisch voor. Ze begreep er niks van, maar vond het wel grappig klinken.Goede vriend en lezer van deze blog Rob kwam met het fantastische idee om te beginnen op deze blog met een serie met de titel 'Highway 61 dochters'. Een bijdrage leveren aan deze serie is simpel, maar leuk: maak een foto van je dochter die de achterkant van de hoes van Highway 61 revisited leest en stuur die foto naar mij op (tom_dylan@hotmail.com), dan zorg ik dat die foto een plekje krijgt in de serie 'Highway 61 dochters'. Ik hoop dat de foto's zullen binnenstromen, ik vind 'Highway 61 dochters' namelijk een uitstekend idee. Ik ben er van overtuigd dat die foto's uiteindelijk tot een schitterende foto-serie zullen uitgroeien.De eerste bijdrage aan 'Highway 61 dochters' komt van de bedenker van deze serie: Rob, waarvoor dank!

6 opmerkingen:

Anoniem zei

't Zou leuk zijn voor de serie als de fotograaf ook meedeelt welke Highway 61 Revisited dochterlief vasthoudt. Mijn dochters zijn uit huis, dus dat wordt nog even wachten.

Simon

tom zei

Hoi Simon,
Het verzoek om een vermelding van de editie van Highway 61 revisited is een prima aanvulling.
We wachten rustig je foto's af. (De serie hoeft zeker niet binnen een week 'rond' te zijn, liever niet zelfs)

Tom

hans zei

Tja, Tom..
2 dochters in de twintig (en allang het huis uit) die absoluut niks, nada van Bob Dylan moeten hebben en een LP-verzameling die in 2011 is verbrand. Als je volgende keer vraagt om een fotoserie van je hond met een (bepaalde) Dylan CD, dan doe ik natuurlijk wel mee.

tom zei

Je spijt te lezen dat je je platen verloren hebt in een brand, Hans.
Tom

hans zei

Nou het klinkt veel erger dan het was Tom. Ik had de pick up al jaren de deur uit gedaan (niet wetende dat Vinyl een come back zou maken) en de LP's stonden op zolder (want Dylan gooi je niet weg). Ik had alles ook weer zo'n beetje op CD, maar ja toen brandde ons (horeca)bedrijf af en de platen gingen mee…. De CD"s en DVD's en alles verder in de woning bleef ook gespaard! Maar goed, die grote hoes met mijn dochters dat lukt dus niet meer.

tom zei

Gelukkig dat het mee viel, Hans. Maar vervelend blijft zo'n brand natuurlijk wel.
(Overigens, dat geldt voor jou, maar ook voor anderen: een foto waarop dochter Highway 61 revisited op cd vasthoudt, is uiteraard ook welkom, als je dochter wil :-))
groet,
Tom